Stiri

A cincea saptamana cu Eminem pe primul loc in Billboard 200

A cincea saptamana cu Eminem pe primul loc in Billboard 200

Daca e joi, avem top Billboard 200! Unele lucruri par ca nu se schimba, Recovery continua sa fie cel mai bine vandut material, ajungand la saptamana a cincea pe primulloc. Mai mult, conform Nielsen Soundscan, albumul s-a vandut in 187.000 de exemplare ceea ce inseamna ca vanzarile au scazut cu doar 4% fata de saptamana trecuta.

Surpriza saptamani vine de la Rick Ross al carui album, Teflon Don intra direct pe locul doi la mica distanta cu 176,000. Desi eu am facut mishto de el cand a lansat piesa 300 Soldiers, iata ca Ross revine cu o performanta foarte buna, chiar daca precedentele lui trei albume intrasera direct pe primul loc.

Desi specialistii se asteptau ca Teflon Don sa invinga Recovery, Eminem ramane pe primul loc, mai ales datorita succesului piesei Love the Way You Lie dar mai ales a faptului ca albumul a inceput sa se vanda la preturi promotionale (asta fiind o scuza mai rauvoitoare, asa).
 
Al doilea new-entry important este cel al lui Sheryl Crow al carei album 100 Miles From Memphis se afla pe locul 3 cu 55.000 de copii si devine astfel al optulea album al artistei care intra in Top 10. De altfel, Sheryl se poate mandri cu faptul ca toate albumele ei au reusit aceasta performanta.

Soundtrackul serialului Disney Jonas L.A. a intrat in top Billboard 200 pe locul 7, o performanta multumitoare din partea Jonas Brothers, care de altfle ne-au asaltat in ultima perioada cu videoclipuri.

In Top 10 ii mai regasim pe Drake, Justin Bieber sau Lady Gaga, o lista mai detaliata gasiti pe www.billboard.com

Saptamana aceasta a fost mai buna decat precedenta la nivelul vanzarilor, cu un total de 5.3 milioane de unitati, ceea ce inseamna un plus de 2%, e drept, fata de anul trecut, vanzarile au scazut cu 12%. De altfel daca facem un total al vanzarilor pe 2010 pana la aceasta data, avem 169.7 milioane tot cu 12% mai putin fata de 2009.

In ceea ce priveste vanzarile digitale, acestea au totalizat saptamana trecuta 21 de milioane de descarcari iar in total, de la inceputul anului s-au strans 660 de milioane, cu doar 1% mai putin decat anul trecut.
 

Sursa: www.billboard.com Autor: Daimon, postat joi, 29 iulie 2010, 13:03

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri