Stiri

A ieşit România din criza economică ?!!

A ieşit România din criza economică ?!!

 

Mediafax ne oferă oştire optimistă. Conform analiştilor contactaţi de sursa amintită economia României a început să crească în ultimele 3 luni ale anului trecut, comparativ cu trimestrul trei al lui 2009. Astfel...s-ar putea spune că deşi comparativ cu 2008 lucrurile au stat evident mai prost, se poate vorbi de depăşirea punctului maxim de criză. Cel puţin aşa consideră 3 din cei 5 analişti contactaţi.

 

Mai puţin optimişti, Lucian Anghel, economistul-şef al BCR şi Cătălina Molnar de la RBS Bank Romania spun că e prea mult spus că a fost depăşit momentul de criză şi că este greu de anticipt cum vor evolua lucrurile în ceea ce priveşte cifrele PIB-ului.

 

Laurian Lungu, managing partner la Macroanalitica, Nicolaie Chidesciuc, senior economist la ING Bank România şi Ionuţ Dumitru, economist şef  Raiffeisen Bank România, sunt cei care, plecând de la valoarea PIB pe ultimul trimestru din 2009 au semnalat ieşirea din criză. Nu vă aşteptaţi însă la cifres spectaculoase, vorbim de cresteri de maxim 0,6% , de fapt 0,1 în opinia lui Ionuţ Dumitrescu.

 

Există însă un aspect pozitiv anunţat de toţi analiştii, anume că după scăderea dramatică cu peste 7% faţă de 2008, valoarea PIB va cunoaşte cu siguranţă o creştere în 2010.

 

Detalii suplimentare.

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat joi, 11 februarie 2010, 10:01

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri