Stiri

A inceput Bookfest 2010 la Romexpo Bucuresti

A inceput Bookfest 2010 la Romexpo Bucuresti

Cea de-a V-a editie a Salonului International de Carte Bookfest a inceput in acasta dimineata si se va desfasura pana duminica, 13 iunie 2010, in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Complexului Expozitional ROMEXPO din Bucureşti. Bookfest a devenit una dintre manifestarile culturale cele mai importante pentru legatura dintre scriitori si cititori. Accesul cititorilor este si in acest an liber.

Editia 2010 va oferi si o surpriza: Spania este tara invitata la Salonul de Carte, lansandu-se astfel o traditie de prezenta internationala tot mai ampla in Pavilionul 13.

Valoarea operelor literare si artistice, numeroasele traduceri ale autorilor spanioli, clasici şi contemporani, publicate în România, dar si ale autorilor romani publicate tot mai mult în spaniola sunt principalele argumente ale invitarii Spaniei la aceasta editie si acordarea unui statut privilegiat.

Vor fi organizate diverse mese rotunde la care vor participa sase romancieri, doi dramaturgi si doi traducători spanioli impreuna cu colegii de breasla romani.

Miercuri 9 iunie, seara are loc un recital spaniol de flamenco – chitara si percutie – care deschide seria spectacolelor muzicale oferite publicului in fiecare seara a evenimentului. La vremea pranzului, joi si vineri, Marian Ralea le povesteste interactiv copiilor basme spaniole.

Programul Bookfest 2010 este extrem de interesant, evenimentele editoriale fiind completate de evenimente culturale, si pe langa toate acestea sa nu uitam de adevaratele vedete ale acestor zile, adica de carti, editurile asteptandu-ne cu titluri extrem de interesante si oferte de neratat !

Toate detaliile pot fi gasite pe www.bookfest.ro

 

Sursa: www.bookfest.ro Autor: Daimon, postat miercuri, 09 iunie 2010, 14:14

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri