Stiri

Albumul Achtung Baby lansat de U2 in 1991 este cel mai bun material din ultimii 25 de ani in viziunea spin

Albumul Achtung Baby lansat de U2 in 1991 este cel mai bun material din ultimii 25 de ani in viziunea spin

Revista Spin a aniversat in aceasta luna 25 de ani de existenta ocazie cu care a publicat un top al celor mai importante 125 de albume ale acestei perioade.

Achtung Baby, albumul celor de la U2 a fost urmat in clasament de "Sign O' The Times", materialul lansat de Prince in 1987, de "The Queen is Dead" lansat de The Smiths in 1986, de Nevermind (1991) al celor de la Nirvana si de OK Computer scos de Radiohead in 1997.

Iata care au fost celelalte titluri din Top 10: Public Enemy - It takes a nation of millions to hold us back (1988); Guns n'Roses -
Appetite for destruction (1987); Pj Harvey - Rid of Me (1993); Pavement - Slanted and Enchanted (1992) si Nine Inch Nails, The Downward SPiral.

Lasand la o parte orice considerente legate de subiectivitatea unui astfel de top, aparitia albumului Achtung Baby a fost intr-adevar un moment important in viata celor de la U2. Materialul, a fost realizat in Berlinul de est, dupa caderea zidului si a marcat o schimbare de abordare atat a tematicii cat si din punct de vedere muzical (integrarea unor elemente de rock alternativ, electronica si industrial). Succesul a confirmat inspiratia celor de la U2, albumul aducandu-le vanzari de 18 miioane de copii, dar si un premiu Grammy.

Revista Rolling Stones a clasat albumul pe locul 62, intr-un top realizat in 2003.

Topul prezentat astazi a fost realizat de redactorii revistei Spin. Aceeasi revista, le da acum ocazia si fanilor sa realizeze un Top al trupelor, artistilor, filmelor... participand la un sondaj pe siteul www.spin.com (la care puteti si voi sa va implicati)  
 

Sursa: www.spin.com Autor: Daimon, postat luni, 26 aprilie 2010, 15:44

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri