Stiri

Andreea Marin revine la TVR

Andreea Marin revine la TVR

Sambata, 20 martie, de la ora 21.10, TVR 1 si TVR International vor transmite in direct Gala „Europa Libera, AICI!”, un teledon organizat in scopul strangerii de fonduri pentru a aduce in Romania arhiva, in sistem digital, a emisiunilor postului de radio „Europa Libera”.

Gazdele acestui eveniment vor fi Andreea Marin Banica si Cristian Tabara Campania sociala are ca scop recuperarea arhivelor postului de radio, pentru a putea fi folosite in scopuri documentare si de cercetare. Astazi, arhiva emisiunilor postului de radio Europa Libera se afla la mii de kilometri distanta, in SUA, astfel incat nu avem practic acces la ceea ce a fost acest post de radio.

Din acest motiv, s-a dat startul unui maraton de strangere de fonduri pentru aducerea in tara a istoriei care ne reprezinta. Toti cei care sunt constienti ca un viitor mai bun este posibil doar prin cunoasterea trecutului, sunt invitati sa sprijine acest proiect prin trimiterea unui SMS sau prin efectuarea unui apel telefonic. Astfel, publicul din tara poate dona 2 euro (nu se aplica TVA) cu un SMS la 8820 (numarul este disponibil in retelele Vodafone, Orange si Cosmote pana la data de 30.04.2010) sau prin telefon 0900 900 620 (numarul este disponibil numai in reteaua Romtelecom).

Daca doriti sa donati 5 Euro puteti suna la 0900 900 622, iar pentru 10 Euro la 0900 900 624 (numerele sunt disponibile numai in reteaua Romtelecom si nu se percepe TVA). Pentru donatii mai mari puteti suna la 021 3002121 si vor raspunde personalitatile invitate in studio (apel gratuit din reteaua Romtelecom, tarif normal din celelalte retele de telefonie).

Se pot face si donatii pe internet, din tara si din strainatate, accesand site-ul: www.100000romani.ro

“Am initiat acest proiect din respect pentru toti cei care au scris istorie in spatele microfonului, dar si pentru ca Europa Libera este o parte din viata tuturor romanilor. Nu este un demers usor, insa suntem mandri ca avem alaturi parteneri atat de puternici precum TVR. Sunt increzator ca aceasta Gala ne va duce un pas mai aproape de strangerea intregii sume necesare pentru recuperarea arhivelor”, a declarat Liviu Tofan, Director al Institutului Roman de Istorie Recenta (www.irir.ro).

Printre cei care au confirmat deja prezenta in platoul de emisie, se numara: Leontina Ciobanu Vaduva, Mircea Vintila, Florin Chilian, trupa Proconsul, Corul de copii al Radiodifuziunii Romane, dirijor Voicu Popescu, trupa de copii Sic Soc.

Sursa: TVR Autor: Adi.Vrauko, postat joi, 18 martie 2010, 15:09

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri