Stiri

Angela Gheorghiu nu mai cântă în "Carmen" la Metropolitan Opera New York

Angela Gheorghiu nu mai cântă în "Carmen" la Metropolitan Opera New York

Soprana Angela Gheorghiu a anuntat ca nu va mai urca pe scena in opera Carmen (într-o partitura ce fusese realizata special pentru soprana de regizorul Richard Eyre) în niciuna din reprezentatiile de la Metropolitan Opera din New York.

Desi rolul fusese conceput special pentru ea, soprana nu va mai sustine niciun spectacol dupa ce în toamna se retrasese din primele sase reprezentatii ale operei Carmen de Georges Bizet iar acum a anuntat si anularea ultimelor doua spectacole. Acest rol urma sa fie o continuare a colaborarii cu regizorul britanic Richard Eyre cu care mai lucrase la Traviata pusa în scena la Covent Garden din Londra.

Într-o declaratie preluata de Mediafax, Angela Gheorghiu declarase în toamna ca nu era pregatita pentru un asemenea rol  "Pentru a face un debut asa de important ca cel din «Carmen», vreau sa fiu pregatita în aceeasi masura dramatic, cât sunt muzical. Prin urmare, voi amâna debutul meu în acest rol pâna la o data ulterioara, când voi putea lucra intens cu Richard Eyre la aceasta productie".

Cu toate acestea este foarte posibil ca adevaratul motiv pentru care Angela Gheorghiu a renuntat la acest rol sa fie unul strict personal, partenerul sau trebuia sa fie Roberto Alagna cu care soprana este în divort, si cu care evident nu mai doreste sa lucreze. Chiar daca Roberto fusese înlocuit din distributie pentru reprezentatiile din primavara, Angela Gheorghiu a renuntat totusi la spectacol.

ngela Gheorghiu este la ora actuala cea mai importanta solista de opera de origine româna. Nascuta în 1965 la Adjud, a urmat Conservatorul din Bucuresti pentru ca mai apoi la începutul anilor 1990 sa aiba posibilitatea de a urca pe marile scene ale lumii, acolo unde a reusit sa castige respectul criticilor si dragostea iubitorilor de opera.

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat luni, 08 februarie 2010, 10:16

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri