Stiri

Animal X Revenire in forta

Animal X Revenire in forta

ANIMAL X - BAIETI DERBEDEI - 2006

Aclamati la vremea respectiva (2000) de catre presa ca fiind o adevarata revelatie dance, ANIMAL X isi continua traseul muzical si ascensiunea printr-un excelent album care va rupe discotecile in 2006. Daca in trecut Soparla, Vierme si Hiena s-au facut cunoscuti prin faptul ca fiecare piesa pe care o alegeau ca single devenea aproape instant un hit, cutreierand saptamani la rand topurile si avand parte de videoclipuri care faceau scoala la acea vreme, iata ca vremurile se schimba dar Animalele ba! Acum sunt mai multi, cei trei membri fondatori completandu-si formula de live cu inca doi colegi, proaspat cooptati in tabara lor.

Asteptarea noului album ANIMAL X nu a fost usoara pentru cei care au fost la concertele lor sau au cantat refrenele lor, cu atat mai mult cu cat majoritatea zvonurilor se refereau la faptul ca baietii ar fi investit foarte multi bani intr-un studio, si ca-si fac de cap cu sound-uri si refrene noi. Anul este 2006 si Nova Music Entertainment va anunta cu mandrie ca noul album ANIMAL X este aici !

Daca in trecut ne mandream cu ANIMAL X ca fiind artisti descoperiti si crescuti de noi, iata ca nici acum lucrurile nu s-au schimbat. Cu 10 piese excelente (dintre care doua colaborari neasteptate), cu un videoclip semnat de Marian Crisan si cu mult entuziasm si break, ANIMAL X se pregatesc sa te surprinda ca pe vremuri. Cele zece piese stau sub semnul renasterii ANIMAL X, pentru ca baietii s-au intors cu un stil nou.

Se pare ca ultimele luni petrecute in studioul pe care si l-au luat si faptul ca ANIMAL X s-au maturizat atarna greu pentru aceste 10 piese care deschid sezonul dance 2006. Sound-ul este unul elaborat, mult mai electronic dar pastrand si elementele care i-au facut pe cei trei celebri, de la chitari si pana la efectele de voce aplicate. Pe albumul care ne anunta inca de la prima piesa (nostalgica "Asa cum eram") ca refrenele usor de retinut si care pot deveni cu usurinta imnuri ale unei generatii s-au intors, urmeaza o balada tipica ANIMAL X ("Balada") - o piesa de dragoste care face o introducere perfecta in universul liric al noilor compozitii.

Noua decada dance se deschide incepand cu cea de-a treia piesa, unde ANNA LESKO apare ca o adiere in piesa baietilor, pregatind, parca, duritatea si lirica lui PACHA MAN care, pe cea de-a patra, "Baieti Derbedei", isi face simtita prezenta. Pacha Man se arata aproape de baietii lui, niste derbedei, si ii asista intr-o partida ilegala (dar simbolica) de ping-pong, tot mesajul piesei si featuring-ul special al lui PACHA MAN convingandu-ne pe toti ca "Baieti Derbedei" este cea mai potrivita alegere pentru primul single ANIMAL X pe 2006. Albumul continua cu piese una si una, cu versuri atat in romana cat si in engleza, pentru ca nu limba in care te exprimi conteaza, ci mesajul.

"De sase ani" e piesa care mira cel mai mult, pentru ca doar cateva elemente "traditionale" ANIMAL X sunt prezente aici, restul amintind mai degraba de un beag beat a la Chemical Brothers, cu tot cu frestyle-ul suprapus. Mesajul merge catre intreaga industrie muzicala, cu toate uscaturile si combinatiile dubioase pe care baietii se pare ca le stiu, ei fiind din start "dusmanii prostului gust". Ar fi bine sa bagam la cap asta, cu atat mai mult cu cat piesa urmatoare are un mesaj mai dur - "I H8 2 love U" - unde toata energia creativa a baietilor se dezlantuie electric intr-un refren care aminteste de Prodigy. Chitara revine subtil pe cea de-a saptea piesa, o alta piesa de dragoste care ne ajuta sa intelegem si "Run Away", "Sa Nu Spui Nimanui" si umorul din "Scrisoare De La Mare".

Vremurile se schimba, dar se pare ca lucrurile bune nu dispar, ci evolueaza. Pregatiti pentru a lua cu asalt topurile si cluburilor, cu un sound in egala masura fresh si matur, ANIMAL X stiu ce vor si sunt mai tari, parca, de la zi la zi. Pregatiti-va!

Sursa: Nova Music Entertaiment Autor: Anonymous, postat vineri, 17 februarie 2006, 10:57

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri