Stiri

Audienta record in SUA pentru meciurile de la World Cup 2012

Audienta record in SUA pentru meciurile de la World Cup 2012

Se pare ca vuvuzelele si meciurile uneori nu foarte spectaculoase, care au cam taiat din entuziasmul europenilor pentru competitia din Africa de Sud, nu au aceleasi efecte si asupra audientei din Statele Unite.

Dupa primele meciuri, ESPN si ABC, cele doua canale care efectueaza transmisiile, au anuntat o audienta medie de 3,35 milioane de telespectatori, cu 64% mai mult decat la editia din 2006.

Cel mai vizionat meci a fost bineinteles cel cu Anglia, egalul obtinut de americani fiind urmarit de 13 milioane de spectatori pe ABC, la care se adauga alte 4 milioane de pe Univision (canal in spaniola).

Chiar daca am fi naivi sa credem ca pe americani i-a apucat dragostea de fotbal, reprezentantii media americani spun ca audientele vor continua sa creasca indiferent de rezultatele echipei SUA (care are nevoie de o victorie cu Ageria pentru a iesi din grupe).

Cifrele oferite de canalele care transmit in mod oficial World Cup nu reflecta la nivel absolut impactul evenimentului, pentru ca, in mod cert exista un numar important de spectatori care urmaresc canale pirat si pe care nu ii poate lua nimeni calcula.

Pe de alta parte, cei de la Univision care transmit online gratuit toate cele 64 de meciuri au declarat ca numarul de accesari creste in fiecare zi.

Fireste, e prea devreme pentru statistici, vom reveni la finalul competitie, dar e interesant de stiut ca pentru americani World Cup 2010 pare mai interesanta decat pentru noi.  
 

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat marti, 22 iunie 2010, 12:25

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri