Stiri

"Aviatorul" a aterizat in Romania

"Aviatorul" a aterizat in Romania

Povestea perfectionistului si excentricului miliardar american Howard Hughes a avut ieri premiera in Romania. Filmul "The Aviator", cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, are 11 nominalizari la Oscar si a cistigat deja trei Globuri de Aur. Regizat de Scorsese, filmul este inspirat din viata unui erou al aviatiei si al cinematografiei.

Cind era copil, Howard Hughes i-a spus mamei sale ca va construi cele mai mari avioane, va face cele mai bune filme si va deveni cel mai bogat om din lume. Productia "Aviatorul" ("The Aviator"), distinsa cu trei Globuri de Aur, prezinta acea perioada din viata lui Hughes cind visul sau a inceput sa devina realitate. Hughes a regizat cel mai scump film din istoria cinematografiei americane din anii '30, "Hell's Angels", o epopee a luptei aviatice din primul razboi mondial, si a construit cel mai mare avion, "Hercules".

Pelicula surprinde mai ales munca asidua care a dus la succesele lui Hughes, fobiile care i-au dominat viata, accidentele aviatice si razboiul cu compania aeriana rivala, dar si legaturile amoroase cu celebritati ale vremii, precum Katherine Hepburn si Ava Gardner.

"Aviatorul" este nominalizat la 11 premii Oscar, printre care cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol principal. Miine e seara Oscar, dar noi nu o vedem. Nici unul dintre posturile de televiziune din Romania nu va transmite in direct ceremonia decernarii Premiilor Oscar, care va avea loc miine noapte, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Telespectatorii romani vor putea urmari inregistrarea ceremoniei marti seara, de la 23.30, la PRO TV. Pina atunci, PRO TV programeaza miine noapte, de la ora 0.00, emisiunea "Drumul spre Oscar", un program de predictii si interviuri cu vedetele serii. Potrivit specialistilor, "Million Dollar Baby" este favorit la titlul de cel mai bun film, iar regizorul peliculei, Clint Eastwood, are mari sanse sa ia premiul pentru regie. Hilary Swank, care interpreteaza o campioana la box, are cele mai mari sanse la premiul pentru cel mai bun rol feminin. Jamie Foxx, care joaca rolul lui Ray Charles in "Ray", este cel mai probabil cistigator al premiului pentru cel mai bun rol masculin.

Sursa: evz Autor: Anonymous, postat sambata, 26 februarie 2005, 18:56

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri