Stiri

Bal Mascat la Festivalul international SoNoRo 2010

Bal Mascat la Festivalul international SoNoRo 2010

Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, aflat in 2010 la a cincea editie, va avea loc intre 31 octombrie si 14 noiembrie 2010 la Bucuresti, Iasi si Cluj.

Mai mult de 30 de artisti internationali de cel mai inalt nivel vor sustine 14 concerte in 13 spatii de concert spectaculoase. 9 concerte sunt programate la Bucuresti, unul la Iasi si 4 la Cluj. Concertul de deschidere va avea loc in Sala Unirii din Palatul Cotroceni.

Pentru prima oara, Festivalul SoNoRo are in acest an un titlu: Un ballo in maschera sau Bal mascat. Repertoriul inclus in programul festivalului, precum si evenimentele conexe ale acestuia au fost inspirate din motivul mastilor, balului si al carnavalului. in plus, pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la nasterea lui Frédéric Chopin si a lui Robert Schumann, creatia muzicala a celor doi compozitori va ocupa un loc central in programul festivalului.

Motivul mastilor si al carnavalului se vor regasi atat in dubla expozitie de fotografie semnata Hiroshi Watanabe si Dragos Lumpan, cat si in proiectiile video si de film cu care Festivalul SoNoRo isi va delecta publicul:
"Anul 2010 este un an important pentru SoNoRo. La inceputul anului, festivalul a adus un plus de prestigiu Romaniei, debutand la New York si Londra in celebrele Carnegie Hall si Wigmore Hall. in noiembrie, SoNoRo revine in Romania pentru a sarbatori "in maschera" 5 ani de existenta, fiind mai dinamic si mai creativ ca niciodata. Prin intermediul muzicii de camera si al artelor vizuale, SoNoRo isi va introduce publicul in lumea plina de imaginatie si mister a mastilor si a carnavalului. 2010 va fi cea mai buna editie SoNoRo de pana acum", declara Razvan Popovici, directorul festivalului.

Printre artistii care se vor urca pe scenele festivalului se numara: Diana Ketler, Polina Leschenko, Florian Mitrea (pian), Alina Pogostkina, Boris Brovtsyn si Alexander Sitkovetsky (vioara), Christian Nas si Razvan Popovici (viola), Julian Arp, David Cohen, Bernhard Naoki Hedenborg si Erich Oskar Hütter (violoncel), Julian Arp, Nabil Shehata (contrabas), Juliette Hurel (flaut), Reto Bieri (clarinet), Nicholas Daniels (oboi), Higinio Arrue (fagot), Olivier Darbellay (corn), Marcelo Nisinman (bandoneon), Andu Dumitrescu (VJ) si Cvartetul Casal.

Concerte intitulate Fantezii Vieneze, Masks by James Ensor, Oglinda in oglinda, Carnavalul animalelor sau Happy Birthday SoNoRo! vor avea loc in Palatul Cotroceni, Palatul Cercului Militar National, Palatul Bragadiru, Ateneul Roman, ARCUB, Catedrala Sf. Iosif (Bucuresti), Biblioteca Mihai Eminescu (Iasi), Biserica Reformata Calvina, Universitatea Babes Bolyai, Bastionul Croitorilor si Club Diesel (Cluj).

 

Pe siteul www.sonoro.ro va puteti face o imagine despre ce a insemnat festivalul de anul trecut. Noi vom reveni cu noi informatii legate de editia de anul acesta, pe masura ce organiyatorii le vor oferi.

Sursa: comunicat de presa Autor: Daimon, postat luni, 16 august 2010, 13:14

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri