Stiri

Ben Affleck demareaza un proiect umanitar!

Ben Affleck demareaza un proiect umanitar!

Ben Affleck a declarat pentru Associated Press ca doreste sa stranga bani si contribuie la informarea opiniei publice cu privire la atrocitatile comise impotriva femeilor si copiilor in estul Republicii Congo.

Actorul si regizorul american a petrecut cinci zile in aceasta tara unde s-a intalnit cu copiii care au fost sclavi sexuali si cu cei care au fost arestati pentru viol, in incercarea de a intelege mai bine dramele care au loc in Congo.

Noua fundatie a lui Affleck, Eastern Congo Initiative, va ajuta societatea civila: „Criza umanitara se refera la oamenii din aceste comunitati care au si facut cel mai mult, din punctul meu de vedere, pentru a o rezolva.

Ei sunt cei care au inteles adevaratele probleme si sunt cei mai dedicati si mai implicati pentru ca este vorba despre propria lor viata”, a declarat  Ben Affleck.

Affleck spune ca la inceput i-a fost teama sa se implice pentru ca stia foarte putine lucruri despre Congo si pentru ca nu a vrut sa fie vazut ca un actor arogant.

De aceea, a intreprins cinci calatorii in aceasta regiune inainte de a lansa proiectul de ajutorare.

In cursul saptamanii trecute, pe cand regiza un scurt metraj intitulat „Gimme Shelter” despre criza umanitara din aceea zona, Ben Affleck a intalnit o tanara congoleza in varsta de 19 ani, care la varsta de 15 ani a fost rapita de un grup de rebeli din Rwanda si obligata sa fie sclava sexuala pentru sase barbati timp de doi ani.

Tanara a reusit sa fuga doar cu hainele de pe ea si a fost preluata de un grup de ajutor numit „Lasati Africa sa traiasca”.

Insarcinata, a considerat ca viata nu mai merita traita, dar incurajata de maicile organizatiei si-a revenit, iar acum studiaza dreptul pentru a apara drepturile femeilor.

Mai multi actori de la Hollywood au luat drept model ceea ce realizeaza Ben si s-au implicat si ei in proiectul actorului.

Sursa: aceshowbiz.com Autor: Florence, postat marti, 23 martie 2010, 14:59

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri