Stiri

Bjorn Ulvaeus (ABBA) e impotriva emisiunilor de fabricat vedete

Bjorn Ulvaeus (ABBA) e impotriva emisiunilor de fabricat vedete

In viziunea lui Bjorn, aceste emisiuni nu fac altceva decat sa ii umileasca pe participanti, care mai mult, cel mai adesea primesc si sfaturi "muzicale" gresite. Exprimare care, nu e foarte flatanta pentru cei care se afla in juriile unor astfel de competitii (cu atat mai mult cu cat in general avem de a face cu artisti consacrati).

Bjorn Ulvaeus considera ca productiile de acest gen nu fac decat sa dea nastere unor pseudo artisti care nu fac decat sa vanda mai bine sau mai putin bine marfa pe care i-o impun casele de productie:"Nu-mi place modul in care un tanar este pus sa stea acolo in fata juriului si faptul ca uneori este umilit... sfaturile sunt date de oameni care nu sunt in nici un caz experti. Poate ca lumea are impresia ca asa e firesc ca lucrurile sa se intample, e gresit. Fiecare ar trebui sa isi urmeze latura originala din el insusi. Doara asa poti avea o viata lunga in muzica."

Bjorn a insistat asupra acestui aspect, al faptului ca acest gen de emisiune sterge tot ce e original pentru a aduce in mod artificial toate creatiile muzicale la banalitatea comercialului. A mai adaugat "Nu era nimic comercial/mainstram in ceea ce ii priveste pe The Stones sau The Beatles, cei care au avut o mare influent asupra noastra atunci cand s-a lansat ABBA. Sistemul asta cu auditii este foarte diferit de modul in care ne=am facut noi debutul in industria muzicala."

Ulvaeus a vorbit despre toate acestea in cadrul unui interviu oferit presei britanice, iar enmisiunile la care se referea in mod direct erau American Idol si X-factor.

In incheiere una din primele piese ABBA - Nina, pretty ballerina


 

Sursa: www.aceshowbiz.com Autor: Daimon, postat luni, 16 august 2010, 16:19

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri