Stiri

Bob Dylan interzis de guvernul Chinez

Bob Dylan interzis de guvernul Chinez

Guvernul chinez a decis sa nu ii permita lui Bob Dylan sa sustina concertele din Beijing si Shanghai. Cantaretul american urma sa cante in aceasta luna la Beijing, Shanghai, Taiwan, South Korea si Hong Kong in continuarea unei serii de concerte sustinute in Japonia.

Promotorii artistului, reprezentantii Brokere Brothers Herald, au declarat insa ca, in urma refuzului autoritatilor chineze, mai precis a Ministrului Culturii, nici celelalte concerte nu vor mai avea loc, fiind anulat intreg turneul din Asia de Sud Est.

Jeffrey Wu, reprezentantul promotorului a declarat ca pentru Dylan "sansa de a canta in China era ceea ce il atragea, cand a cazut aceasta varianta, am anulat totul".

Artistii occidentali obtin din ce in ce mai greu dreptul de a sustine concerte in China, mai ales dupa ce in urma cu do ani, Bjork a inceput sa strige Tibet ! Tibet ! la finalul cantecului Declare independence, in cadrul unui concert sustinut la Shanghai.

S-a spus ca atitudinea lui Bjork a "ranit sentimentele poporului Chinez".
 
Trecutul lui Bob Dylan, ca reprezentant marcant al contraculturii a contribuit fara indoiala si el la decizia Autoritatilor, care de la episodul Bjork sunt foarte atente la ceea ce s-ar putea spune pe scena...

Mai jos aveti episodul Bjork - Shanghai


 

Sursa: www.mtv.tv Autor: Daimon, postat marti, 06 aprilie 2010, 14:36

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri