Stiri

Bucuresti, intre orasele de top in lumea spam-erilor !

Bucuresti, intre orasele de top in lumea spam-erilor !

Conform unui studiu dat publicitatii de compania PandaLabs, Romania ocupa locul sapte cu o cota de 2,35% din totalul mesajelor tip spam trimise in primele doua luni ale anului. Bucurestiul la randul lui, ocupa locul opt cu 1%, intr-un clasament al oraselor.

La nivel mondial, lideri in acest domeniu sunt brazilienii care produc  13,76% din mesaje si detin 8,6% din IP-uri, urmeaza  India cu 10,98% din mesaje si 8,6% din adrese IP, apoi Coreea de Sud cu 6,32% din mesaje si 4% din IP-uri. Clasamentul e completat de tari ca Vietnam, SUA, Rusia, Romania, Columbia, Marea Britanie, Polonia, China, Germania si Argentina.

Daca in ceea ce priveste cifrele pe tari diferentele sunt destul de mari, pe orase competitia e mai stransa. Pe primele locuri se afla asiaticii din Seoul (4,64%) si Hanoi (3,99%) urmati apoi de o serie de orase cu cifre in de peste 1% : New Delhi (1,67%), Bogota (1,33%), Sao Paolo (1,19%), Bombay (1,13%), Bangkok (1,08) si Bucuresti. De mentionat totusi ca alte capitale, cu un numar de locuitori mult mai mare decat capitala Romaniei cum ar fi  Beijing sau Moscova se claseaza mult mai jos.

Mesajele tip spam sunt mesaje nedorite de destinatar, utilizate fie pentru a raspandi malware, fie, cel mai adesea pentru a vinde produse ilegale. PandaLabs a analizat cinci milioane de email-uri spam, provenind de la un milion de IP-uri diferite in vederea realizarii acestui studiu.

Comparativ cu anul trecut, cifrele din Romania au scazut semnificativ, atunci ne aflam pe locul trei, dupa SUA si Brazilia, cu o cota de 5,8% din totalul mesajelor spam trimise.
 

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat joi, 25 martie 2010, 10:29

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri