Stiri

"Cea mai celebra Masina", Aston Martin-ul lui James Bond va fi scos la licitatie

"Cea mai celebra Masina", Aston Martin-ul lui James Bond va fi scos la licitatie

Este vorba de automobilul Aston Martin DB5 folosit in 1964 de James Bond. Casa de licitatii RM Auctions il considera cel mai celebru automobil din lume si au anuntat ca va fi scos la lictatie la Londra in luna octombrie 2010.

Este prima data cand acest model poate fi achizitionat de publicul larg si de altfel este singurul exemplar (din cele doua realizate) care apare in film. Modelul apare in doua filme din seria 007 si sunt conduse de Sean Connery. Este vorba de Goldifnger, cel de-al treilea film al seriei si de Thunderball, filmat un an mai tarziu.

Modelul scos la licitatie va avea toate dotarile Q-branch, inclusiv mitraliere, scuturi blindate, placute cu numar ce pot fi schimbate, acoperis detasabil, dispersor de ulei, gadget care sa faca fum... O parte din toate acestea functioneaza la parametrii normali, mai putin mitralierele, care de altfel nici nu sunt reale.

Masina e vanduta de omul de radio american Jerry Lee cel care i-a convins in 1989 pe constructori de la Aston Martin Lagonda sa ii vanda masina pentru 12 mii de dolari. Lee a fost in tot acest timp singurul poprietar.

Banii obtinuti in urma licitatiei care va avea loc pe 27 octombrie vor fi donati fundatiei Jerry Lee.
 

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat miercuri, 02 iunie 2010, 11:23

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri