Stiri

Chile ii muta din loc pe locuitori

Chile ii muta din loc pe locuitori

In ultima perioada avem parte de tot mai multe cutremure in intreaga lume.

La fel s-a intamplat si cu cel din Chile pe data de 27 februarie, seismul de 8,8 grade pe scara Richter care a devastat toata zona central-sudica a statului Chile, reusind sa deplaseze orasul Concepcion cu aproximativ trei metri spre vest.

Efectele devastatorului cutremur care s-a produs in Chile are replici nebanuite pana mai ieri.

De aceea, potrivit unui studiu realizat de oameni de stiinta chilieni si americani, Concepcion, este cel de-al doilea oras important din Chile, se situeaza acum cu 3,04 metri la vest de locul unde se afla inaintea cutremurului, un lucru care le da de banuit specialistilor.

Bine ar fi daca aceste urmari ar fi singurele, dar se pare ca doar la cateva zile de la producerea seismului, specialistii de la NASA anuntau ca axa Pamantului a fost modificata, iar durata unei zile s-a scurtat cu 1,27 microsecunde, nu ca era destul ca timpul trece foarte repede, acum s-a mai micsorat si durata ei.

Pe de altă parte, durata unei zile terestre poate să şi crească. De exemplu, dacă Barajul Sanxia din China ar fi umplut, el ar conţine 40 de kilometri cubi de apă. Schimbarea distribuţiei masei terestre ar conduce, în acest caz, la o creştere a duratei zilei cu 0,06 microsecunde.

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Florence, postat marti, 09 martie 2010, 13:31

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri