Stiri

Class:"Jumatate din piesele de la radio sint copiate"?

Class:"Jumatate din piesele de la radio sint copiate"?

In noiembrie 1994, cu ocazia unui bal al bobocilor, Class apare pentru prima oara pe o scena. Cu o saptamina inainte, Mihaela Cernea, Vlad Cernea si Florin Cojocaru ii propusesera Mihaelei Florea sa colaboreze cu un solo de vioara la realizarea primei lor piese. Dupa aceasta premiera absoluta, timp de un an, cei patru au aparut lunar in emisiunea "Scoala Vedetelor".

Primul succes a fost cintecul "Raspuns". In 1996, la Cerbul de Aur, Class lanseaza "A, dui, doina", piesa ce ajunge in scurt timp hit, fiind prima melodie romaneasca difuzata intens la radiourile din Romania. Alaturi de alte 10 piese, apare pe albumul de debut "Raspuns", la finele lui 1996.

Urmeaza noi albume: "Aproape de tine", "Color" si "Hipnotizat". In ianuarie 2002, Mihaela Florea paraseste grupul. Anca Badiu reintregeste Class, o luna mai tirziu. In acelasi an, se lanseaza albumul "Intr-o zi", ce include cintecul "Luna mi-a zimbit".

De curind, Class a lansat "Pentru dragoste", la putin timp dupa ce trupa a incheiat lunga colaborare cu casa de productie MediaPro Music. Mihaela si Vlad Cernea ne-au povestit in cele ce urmeaza despre noul lor album. Ce v-a motivat sa scoateti pe piata un album cu piese de dragoste?

M.C.: Cind ne gindeam cum sa numim albumul, ne-am dat seama ca de fapt toate piesele sint de dragoste. Cind ne-am apucat de lucru, nu ne propusesem sa fie toate piesele de dragoste. Asa s-a intimplat. Toate piesele au iesit foarte romantice si asta poate pentru ca eram indragostiti toti in acea perioada.

"Pentru dragoste", care beneficiaza si de videoclip, se bazeaza pe o poveste reala?

M.C.: Este facuta dupa mesajele pe care le-a primit Anca pe telefon de la fostul ei iubit.

Esti insarcinata, asa cum s-a zvonit, la un moment dat?

M.C.: Nu e deloc adevarat, si nici n-a fost vorba de asa ceva.

La un moment dat, erai studenta la Academia de Muzica din Bucuresti...

M.C.: Am absolvit-o intre timp, la sectia de Pegadogie muzicala. Era sectia la care invatam cel mai mult din toate. Daca mergeam la instrumental, ma axam doar pe un instrument si nu-mi doream asta...

Te tenteaza sa devii profesoara de muzica?

M.C.: Deloc. Mihaelei Florea, fosta componenta a trupei, ii foloseste asta acum in Germania, unde este stabilita. Este profesoara de muzica acolo. Tinem in continuare legatura. A fost aici de Craciun si se intoarce si in primavara.

A inceput sa aiba regrete ca nu mai cinta cu voi?

M.C.: Nu, si-a inceput o noua viata, e fericita cu sotul ei, ii place ce face. Invata copiii mici sa cinte la pian. Ii e dor de noi si de tara, dar e fericita.

Sinteti in perioada de promovare a albumului "Pentru dragoste"?

M.C.: Avem cintari, dar nu legate de vreun turneu. In ultima vreme, am fost foarte solicitati in Moldova, in special la Suceava. Ne-am apropiat foarte mult de suceveni anul asta.

Unii sustin ca nu sinteti in stare sa cintati live...

M.C.: Nu exista concert cu o buna sonorizare in care sa nu cintam live. Si asta de ani buni. Pot confirma acest lucru cei care vin sa ne vada in concert. Cintam live si ne descurcam, pentru ca deja avem multa experienta. Acolo unde nu sint conditii, cum a fost anul trecut la Mamaia, cind nu ne-a anuntat nimeni si veniseram ca la o emisiune tv, nu cintam live. Am facut asta o data, la Premiile MTV. Am cintat live desi nu erau conditii pentru asta, nu ne-au mers monitoarele, nu auzeam absolut nimic. In momentul ala ne-am facut de ris. De atunci am hotarit sa nu mai facem live acolo unde nu sint conditii.

VJ Liviu, fostul iubit al lui Jojo, a declarat nu de mult ca o place foarte tare pe Anca...

M.C.: O place, dar ea nici nu se cunoaste cu el. O data doar s-au salutat, intr-un club, cind Liviu era cu Jojo. Liviu spune peste tot ca Anca este febletea lui, dar ea este foarte mirata, pentru ca nu s-au intilnit niciodata. Si, oricum, Anca are un prieten.

Care-i ultima achizitie pe care ati facut-o?

M.C.: Ne-am cumparat o masina pentru turneu, de cinci locuri, care in spate are si pat, pe care o vom folosi de acum incolo.

Care este parerea voastra despre ce se intimpla in muzica de la noi?

V.C.: Sint melodii si melodii, formatii care fac muzica de calitate, fara sa se inspire de afara, si cintareti sau formatii care copiaza foarte mult.

Poti sa-mi dai exemple si de o parte, si de cealalta?

V.C.: Nu vreau sa dau nume, dar o formatie care-mi place din Romania este Voltaj. Nu vreau sa-mi fac acum dusmani, sa zic cine copiaza. Dar ii stii foarte bine...

V.C.: Sint jumatate din piesele care se dau pe posturile romanesti de muzica. Bine, si afara seamana citeva trupe intre ele, dar foarte putin, nu chiar asa flagrant ca la noi.

Pe ce bani mergeti la un concert?

V.C.: In jur de 1.000 de euro.

Impresarul vostru este Cornel Ladin, cel care pina de curind i-a impresariat si pe cei de la O-Zone.

V.C.: Nu stiam ca nu se mai ocupa de O-Zone. Colaborarea noastra cu el merge OK, am avut destule concerte...

Florin este singurul dintre voi care s-a casatorit. In iunie va deveni tatic. N-ai de gind sa-i urmezi exemplul?

V.C.: N-am timp de asa ceva. N-am timp nici macar sa ma gindesc la asta. Mi-ar placea sa am un copil, dar nu acum... Ca sa te insori trebuie sa ai timp sa curtezi o fata. Si nici nu pot sa spun acum ca am pe cineva cu care sa ma insor.

Sursa: evz Autor: Anonymous, postat sambata, 13 martie 2004, 17:17

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri