Stiri

Comunicat: Zone Arena este in deplina legalitate!

Comunicat: Zone Arena este in deplina legalitate!

Siteul Zone Arena a publicat un comunicat oficial in care sunt aduse toate lamuririle necesare cu privire la atat de mediatizata problema a legalitatii activitatilor desfasurate in acest perimetru, precum si de viitorul acestei locatii.

 Zone Arena reprezinta o investitie a SC Arena Invest SRL care este destinata, prin raportare la activitatea desfasurata de societatea noastra, exclusiv inchirierii (locatiunii) de spatiu disponibil catre societatile comerciale si/sau persoanele fizice care desfasoara activitati de organizare a evenimentelor culturale, artistice, sportive sau orice alte activitati, publice sau private. Spatiul de aproximativ 3 Hectare ocupat de Zone Arena este situat in aer liber si este proprietate privata, cu tot regimul juridic aferent.

 Prin urmare, singura „autorizatie de functionare” necesara societatii noastre se refera la obiectele de activitate inregistrate la Registrul Comertului. in speta, subscrisa SC Arena Invest SRL avem incluse in obiectele de activitate, conform codului CAEN si autorizate autorizate de catre Registrul Comertului prin certificatul constatator „inchirierea sau subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate” (COD CAEN 6820) si "administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract" (COD CAEN 6823).

 Din pacate s-a creat o confuzie la nivelul autoritatilor administrative, preluata in masa de catre media, care este apta sa genereze numeroase prejudicii atat materiale cat si de imagine societatii noastre, care isi desfasoara in mod legal activitatea in Romania, functionand cu respectarea obiectelor de activitate autorizate de catre Registrul Comertului. Astfel, se omite voit aspectul esential reprezentat de faptul ca SC Arena Invest SRL nu este organizatorul nici unuia dintre evenimentele si concertele desfasurate la Zone Arena in ultima perioada, singura activitate desfasurata de societatea noastra fiind aceea de inchiriere a spatiului organizatorilor de concerte cum sunt Emagic!, Events, One Event si Funtime Production acestia avand asumate, atat prin contract cat si potrivit legii, toate obligatiile legate de desfasurarea in deplina legalitate a evenimentelor, inclusiv prin raportare la autorizarile de functionare necesare.

Declaratiile preluate de catre Mediafax denota o totala lipsa de cunoastere a activitatii desfasurate de catre SC Arena Invest SRL la Zone Arena si perpetueaza informatii gresite cu privire la pretinse autorizatii de functionare necesare.  Asemenea autorizatii de functionare nu sunt prevazute de lege pentru specificul activitatii noastre (inchiriere spatiu privat catre Organizatori de Evenimente),  prin urmare nu sunt si nu au fost necesare societatii noastre.

Pentru o buna intelegere, folosim o analogie cunoscuta publicului larg. Daca ar fi sa acceptam opiniile nelegale vehiculate in presa, ar trebui ca orice proprietar de Mall din Romania sa trebuiasca sa obtina de la Registrul Comertului si de la alte autoritati administrative competente cate o autorizatie de functionare pentru toate activitatile pe care chirasii acestui proprietar de Mall le desfasoara in incinta.  Ar trebui asadar ca proprietarul cladirii Mall-ului sa fie autorizat ca si restaurant, cazinou, sala de evenimente, pationar, cinematograf,  s.a.m.d. Este evident insa ca, pentru toate aceste activitati de de comert, fie ca sunt organizari de evenimente, servicii de alimentatie publica, activitati sportive, jocuri de noroc, etc. sunt autorizati din punct de vederea al functionarii, cei care le presteaza si organizeaza efectiv, si nu cei care le inchiriaza prestatorilor sau organizatorilor spatiul de desfasurare a activitatii. in mod evident, rationamentul preluat in presa este gresit si neconform legii, trecand cu vederea tocmai elementul esential – cine desfasoara activitatea cu pricina? In cazul nostru, Arena Invest nu face decat sa puna la dispozitia persoanelor interesate, pe baza unui contract de inchiriere, spatiul necesar pentru organizarea de evenimente, spatiu care este un teren proprietate privata. Pentru aceasta activitate, singura pe care o desfasuram, suntem in deplina legalitate.


continuarea comunicatului

Sursa: www.zone-arena.ro Autor: Daimon, postat marti, 03 august 2010, 12:39

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri