Stiri

Concurs : cel mai tare barman din Romania !

Concurs : cel mai tare barman din Romania !

Food & Bar Magazine este o publicaţie business-to-business ce se adresează managerilor şi specialiştilor din sectorul Horeca (restaurante, baruri, cafenele, cluburi etc) şi ne aşteaptă pe 28 ianuarie 2010 la faza finală Bar Master Competition, eveniment ce va desemna cel mai bun barman din România.

Finala Bar Master Competition 2009, care va avea loc joi, 28 ianuarie în barul Champions (JW Marriott) îi va reuni pe cei mai buni 10 barmani din ţară, cei care au obţinut cele mai multe puncte la etapele de calificare ce au avut loc anul trecut.

Barmanul care la finalul concursului va acumula cel mai mare punctaj isi va adjudeca titlul de "Cel mai bun barman din Romania" o altă distincţie pusă în joc este cea de "Cel mai bun barman in Free Style" pentru cel care se va clasa pe primul loc în proba respectivă a finalei.

Probele de concurs vor fi :  

Working Flair, concurenţii vor prepara 2 băuturi si vor desface-turna o sticlă de Carlsberg, în 4 minute.

Free Style, presupune prezentarea unui show de bar propriu, într-un interval de maximum 7 min, nefiind impuse băuturi preparate, finaliştii avţnd posibilitatea de a lucra cu sticle goale, finalitatea fiind reacţia pozitiva a publicului. Juriul va analiza rutina ca un "show de bar", pe care un profesionist trebuie sa-l prezinte in cadrul unui eveniment sau club, bar etc.

De altfel în cadrul celor patru etape de calificare desfăşurate anul trecut în Mamaia, Bucuresti, Cluj si Iasi, cei 10 barmani care au ajuns în finală au participat la diverse probe specifice, alese astfel incât să reflecte necesităţile reale din munca in bar de zi cu zi.

Principala proba de concurs a Bar Master Competition este cea de Working & Exhibition Flair, cea mai in măsură sa pună în valoare calitatile barmanilor. Working & Exhibition Flair reprezinta aruncarea sticlelor, a paharelor si a oricaror ustensile folosite in bar intr-un mod cat mai spectaculos, insa fara a pierde din vedere scopul final: servirea optima a clientilor. A doua probă tehnică a fost: Mixology / Speed Opening / Speed Service / Speed Pouring. La scorul final pe etapă al fiecarui participant, au contat punctele adunate la ambele probe

În acest moment clasamentul general arată astfel :

VALENTIN LUCA - 2400.4 pct
CLAUDIU CAMPO - 2260 pct
IONUT IVANOV - 2256.7 pct
RAZVAN DINU - 2188.9 pct
LIVIU CROITORU - 2058.5 pct
BOGDAN COSTINIU - 1950 pct
IONUT DURCHI - 1221.96 pct
VIOREL MUNTEANU - 1186.1 pct
ADRIAN EPURE - 1185.2 pct
DANIEL LUCA - 1103 pct

Partenerii concursului sunt Havana Club, Marie Brizard, Rocchetta, Carlsberg şi Granini. Competitia este supervizată şi jurizată de Exquisite Bar Solutions, iar partenerii media ai evenimentului sunt publicaţia Şapte Seri şi AfterHours.ro.

 

Sursa: www.comunicatemedia.ro Autor: Daimon, postat marti, 26 ianuarie 2010, 17:28

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri