Stiri

Dalai Lama ar putea vizita Romania

Dalai Lama ar putea vizita Romania

Europarlamentarul Laszlo Tokes a anuntat ca Dalai Lama a acceptat invitatia de a face o vizita de doua zile in tara noastra in luna septembrie a acestui an. Liderul spiritual Tibetan are programata in acea perioada si o vizita la Budapesta.

Laszlo Tokes care face parte din intergrupul Tibet al Parlamentului European a demarat discutii in acest sens inca de acum doi ani, iar, conform comunicatului oferit de biroul de presa al europarlamentarului: In cursul anului 2009, ne-am pus in acord cu cabinetul lui Dalai Lama privind posibilul program al preasfinţiei sale, iar potrivit scrisorii inaintate cabinetului europarlamentarului Tokes Laszlo, liderul tibetan va petrece doua zile in Transilvania, în cursul lunii septembrie, în perioada în care va vizita si Ungaria.

Dalai Lama ar urma sa mearga in Localitatea Chiurus, localitatea natala a lingvistului Kőrösi Csoma Sándor, autorul primului dictionar tibetan-englez. Liderul tibetan nu va parasi acea zona, urmand sa sustina o conferinta de presa in municipiul Sfantu Gheorghe.

Aceasta vizita va suscita in mod sigur diferite comentarii, fie legate de faptul cfa Dalai Lama nu va parasi Transilvania, fie legate de vizita in sine, care ar putea tensiona relatiile cu China.

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat luni, 19 aprilie 2010, 11:49

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri