Stiri

Erykah Badu risca un an de inchisoare !

Erykah Badu risca un an de inchisoare !

Lansat in urma cu vreo trei zile, Window Seat, ultimul videoclip al cantaretei ar fi putut sa ii creeze probleme cu legea. In videoclip, Erykah Badu traverseaza Piata Dealey din Dallas scotandu-si absolut toate hainele in fata trecatorilor stupefiati... pentru ca la final sa se prabuseasca simuland ca a fost impuscata in cap.

Videoclipul a fost filmat fara alte pregatiri, din prima cum s-ar spune. Oricare dintre trecatorii aflati la fata locului ar fi putut suna la Politie pentru a o reclama pe Erykah dar conform autoritatilor din Dallas nu s-a inregistrat niciun apel. Oricum, chiar si in acest caz, lucrurile nu ar fi mers foarte departe artista fiind amendata cu cel mult 4 mii de dolari (bani pe care de altfel se pare ca ii avea pregatiti).

Varianta aleasa de Erykah Badu, de a filma ilegal videoclipul era de fapt singura posibila, deoarece nu ar fi obtinut niciodata o autorizatie pentru a filma asa ceva chiar in Dallas, chiar in locul in care a fost ucis JF Kennedy.

Videoclipul e unul care se preteaza la foarte multe interpretari si comentarii, de la banalele observatii legate de nuditate, la conexiunile ch JFK sau cu ceea ce inseamna sa fii diferit si autentic.

O explicatie ar putea fi cea oferita chiar de artista in cele cateva fraze pe care le spune la finalul clipului:

They who play it safe are quick to assassinate what they do not understand. They move in packs, ingesting more and more fear with every act of hate on one another. They feel most comfortable in groups… less guilt to swallow. They are us. This is what we have become… afraid to respect the individual.
(Ei, cei care joaca la sigur se grabesc sa ucida ceea ce nu inteleg. Se misca in grupuri, absorbind din ce in ce mai multa ura de fiecare data cand uram pe cineva. Se simt mai confortabili in grupuri... mai putina vina de inghtit. Ei suntem noi. Asta am ajuns... ne e teama sa respectam individul.)

Traducerea e cu titlu orientativ. Va mai ofer inca o data videoclipul. Comentariile.. va apartin.



 

Sursa: www.vibe.com Autor: Daimon, postat miercuri, 31 martie 2010, 15:46

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri