Stiri

Fanii din intreaga lume ii aduc astazi un omagiu lui Michael Jackson

Fanii din intreaga lume ii aduc astazi un omagiu lui Michael Jackson

Moartea lui Michael Jackson a fost unul din evenimentele cele mai mediatizate pe parcursul intregului an trecut si a reusit sa il readuca in atentia intregii lumi... mai mult sa ii rezolve macar postum problemele financiare. Conform unor cifre, suma totala a discurilor, imaginilor, si a materialelor purtand marca Michael Jackson vandute in ultimul an ar ajunge undeva pe la un miliard de dolari. Cifra poate pare foarte mare, dar conform unor estimari, doar filmul "This Is It a avut incasari de aproape 400 milioane de dolari in timp ce albumul a mai strans o suma aropiata.

Fanii au tinut sa marcheze in diverse moduri trecerea unui an de la acest eveniment. In Vietnam, la Hanoi, a fost organizata o noapte in care au fost cantate cele mai indragite piese ale lui Michae. In Japonia, 50 de fani (cate unul pentru fiecare an de viata) au fost alesi (dintre 10,000 de doritori) sa petreaca o noapte in Tokio Towers alaturi de cateva din lucrurile care i-au apartinut lui Michael (care fac parte din colectia Neverland, singura oficiala)
respectand astfel un ritual important pentru cultura japoneza.

Michael se pregatea anul trecut pentru a lansa un nou album si pentru o serie de concerte, pentru un turneu prin care intentiona pe de o parte sa isi refaca imaginea, afectata de o serie de acuzatii de pedofilie, pe de alta parte sa isi reconfirme statutul de Rege al muzicii Pop si, nu neaparat in ultimul rand sa isi regleze conturile bancare.

Disparitia subita i-au asigurat intr-un fel sau altul toate acestea, Michael continuand in acelasi timp sa suscite controverse. de fapt, nici pana in ziua de astazi nu a fost lamurit intreg contextul mortii sale. Desi in mod oficial se vorbeste de o moarte cauzata de intoxicatie cu un anestezic (nici acest aspect nu este clarificat, nefiind inca stabilita vinovatia sau nevinovatia doctorului) mama si sora sa La Toya continua sa sustina ca Michael a fost asasinat.

Revenind al manifestarile de astazi, reprezentantii legali ai artistului nu au pregatit nimic de mare amploare. Acasa in micutul orasel Gary din Indiana, Katherine Jackson va dezveli un monument in fata casei in care au inceput sa cante Jackson Five. Evenimentul va fi unul lipsit de pretentii, la final urmand ca cei prezenti sa cante piesa "We are the World."

Se asteapta ca cei trei copii ai lui Michael, Prince Michael, Paris si Blanket sa participe la acest eveniment

Despre ce se va intampla la cimitirul in care se odihneste Michael jackson v-am spus ieri.

Ar mai fi de amintit aici seara "Forever Michael" un dineu caritabil pe care tatal Joe Jackson o va organiza la un hotel din Beverly Hills maine 26 iunie. Katherine Jackson, va participa si ea la eveniment, oferind spre vanzare volumul "Never can say good-bye"m un album de fotografii de familie pe care l-a lansat in urma cu cateva zile.


 

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat vineri, 25 iunie 2010, 15:20

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri