Stiri

Formatia Celelalte Cuvinte lanseaza albumul 'NOS'

Formatia Celelalte Cuvinte lanseaza albumul 'NOS'

Celor care sunt curiosi sa afle mai multe despre titlul putin ciudat al albumului si despre trupa, le putem spune ca NOS este un termen comercial abreviat din 'NEW OLD STOCK', total necunoscut in Romania si, oricum, chiar si in alte locuri utilizat doar de foarte putini oameni, in special colectionari, restauratori si posesori de aparatura tehnica, avioane sau automobile manufacturate cu zeci de ani in urma.

Pe scurt, termenul descrie piese de schimb, componente care nu se mai fabrica azi, dar totusi sunt noi, adica nefolosite, extrem de rare si scumpe si mai ales, extrem de greu de procurat. Trupa Celelalte Cuvinte isi are radacinile 'pe coasta de vest' a Romaniei, la Oradea. Acolo, trei elevi ai Colegiului National 'Emanuil Gojdu' ( Calin Pop - vocal, chitara, Marcel Breazu - bass si Leontin Iovan - tobe), sub titulatura Sonic, reprezentau liceul si cantau la serile de 'dans' in anii 79-80.

La terminarea liceului, cei trei au realizat ca din Oradea vor avea sanse mici de a se face remarcati pe plan national, asa ca au dat examen si au reusit la facultate in Timisoara, oras cu multe traditii in muzica rock. La propunerea lui Marcel Breazu si contributia lui Calin Pop numele de Sonic a fost schimbat in Celelalte Cuvinte - 'cuvintele pe care le rostim ni se par prea putine pentru a exprima ceea ce simtim.'

In Timisoara cei trei i-au cunoscut si i-au inclus in trupa pe Radu Manafu - chitara, vioara si Ovidiu Rosu - sunet (originari din Turnu Severin).

Sursa: intercont.ro: Bumerang Autor: Anonymous, postat luni, 26 ianuarie 2004, 00:00

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri