Stiri

Ghana castiga Cupa Mondiala la fotbal in viziunea Standard & Poor's

Ghana castiga Cupa Mondiala la fotbal in viziunea Standard & Poor's

Veti spune ca oamenii aia nu se pricep deloc la fotbal. Asa si este, Standard & Poor's e o companie americana de rating economic iar viziunea lor nu e una sportiva ci economica. Ghana ar castiga acest trofeu in editia Africa de Sud 2010 daca am lua in calcul indicele de performanta a pietei de capital.

Acesta a fost si criteriul confor caruia toate echipele calificate la World Cup 2010 au fost puse fata in fata. Conform indicelui S&P Global BMI al pietelor de capital pe lunile ianuarie-mai Ghana a realizat o crestere a performantei capitalurilor de peste 50%. O alta performera a Campionatului Mondial imaginat de S&P este Nigeria cea care e depasita de Ghana intr-o semifinala Africana, desi are o crestere de 19,1%.

Chilienii stau si ei bine la fel ca si Japonia care se califica in finala. Pe de alta parte, toate marile puteri din Europa, Franta, Anglia, Germania, Spania, Italia se pierd si ele pe drum, cu rezultate neconcludente. La fel si Bazilia sau Argentina.

Probabil multi micorbisti rasufla usurati la gandul ca aceste clasamente n-au nici o legatura cu realitatea pe care o vom vedea pe teren incepand cu 11 iunie 2010. Acest exercitiu ar putea fi insa interesant pentru investitori, pentru ca indicele bursier, si rezultatele obtinute de castigatoarele acestei simulari ne arata ca e loc de investitii in acele zone.

Daca tot mai sunt doua zile pana la debutul World Cup sa reascultam si sa revedem una din variantele piesei oficiale Shakira - Waka waka

 

 


 

Sursa: www.citizen.co.za Autor: Daimon, postat miercuri, 09 iunie 2010, 18:05

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri