Stiri

Grammy schimba regulile pentru a evita alt caz Lady Gaga

Grammy schimba regulile pentru a evita alt caz Lady Gaga

Criteriile de nominalizare la premiile Grammy vor fi schimbate incepand cu editia 53 de anul viitor in urma situatiei create de faptul ca Lady Gaga nu a putut fi nominalizata la categoria "Best New Artist" pe 2009.

Asa ca, desi in mod cert Lady Gaga a fost cel mai popular artist debutant in 2009, nu a putu sa primeasca acest premiu. Presedintele Academiei, Neil Portnow anuntase de ceva vreme ca "Vor exista unele modificari, astfel incat sa nu se mai repete astfel de cazuri particulare."

Asta pentru ca "Just Dance" fusese deja nominalizata in 2008 iar conform vechilor reguli orice artist care a primit in prealabil o nominalizare la oricare dintre categoriile premiilor Grammy nu mai este eligibil pentru "Best New Artist".

Conform noilor reguli, un artist poate candida la acest premiu chiar daca a mai colaborat si apare pe albumul altui artist, album care a castigat un Grammy.

Acestea sunt cele mai importante modificari, si au la baza situatia creata de cazul Lady Gaga, oferind de acum inainte posibilitatea oricarui artist de a fi eligibil pentru o categorie foarte importanta, chiar daca a colaborat in trecut la materiale castigatoare.

Pe siteul www.grammy.com puteti afla in detaliu modificarile aduse de Academia Americana.
 

Sursa: www.grammy.com Autor: Daimon, postat joi, 08 iulie 2010, 13:00

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri