Stiri

Industria muzicii asteapta minuni de la "Recovery" noul album Eminem

Industria muzicii asteapta minuni de la "Recovery" noul album Eminem

Albumul lansat in mod oficial ieri de Eminem ar putea salva, conform unui articol al celor de la www.reuters.com, o industrie muzicala ce a inregistrat scaderi dramatice ale vanzarilor. Pastrand proportiile, tinand cont si de faptul ca materialul a aparut neoficial inca de acum vreo doua saptamani Eminem va reusi probabil cel mult sa anime vanzarile.
 
Conform datelor oferite de reuters, cel putin in SUA, vanzarile, atat fizice cat si digitale, au scazut cu 11% fata de anul trecut, continuand practic un declin ce dureaza de 10 ani.  

Situatia nu mai e incurajatoare nici in ceea ce priveste veniturile din turnee, prin care artistii incercau in ultima perioada sa compenseze scaderile vanzarilor. Situatia economica globala proasta, si preturile destul de mari ale biletelor au cam temperat entuziasmul fanilor.

Lasand la o parte intrebarea legata de procentul pierderilor cauzate de piraterie, e interesant de stiut ca vanzarile de CD-uri, desi sunt intr-un declin evident, continua sa reprezinte 70% din vanzari. Fireste directia in care se merge e cea a vanzarilor pe suport digital (fie ca e vorba de streaming, de download sau alta metoda) dar, asa cum considera si Ed Chrisman de la Billboard, cred si eu ca CD-ul nu va dispare niciodata.

De fapt, tinand cont de toate variantele pe care le avem astazi la dispozitie pentru a gasi si asculta (nu neaparat a downloada) gratuit muzica... va fi o provocare serioasa pentru oamenii din industrie sa ne ofere motive sa cumparam muzica.

Asteptarile legate de performantele pe care le va avea albumul Recovery, tin cont pe de o parte de faptul ca Eminem a fost unul din cei mai bine vanduti artisti ai deceniului trecut, si pe de alta parte de faptul ca noul material este considerat unul de exceptie.

 

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat marti, 22 iunie 2010, 13:03

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri