Stiri

Interviu Monden.info cu… Andreea Balan

Interviu Monden.info cu… Andreea Balan

Revenim cu un alt interviu al colegilor de la Monedn.info, este vorba de un material amplu realizat cu Andreea Balan. Dintre subiectele atinse amintim noul single. Crazy About You, faptul ca Andreea si-a schimbat din nou stilul, trecand pe muzica de club,dar si relatiile solistei, cum mediul online.

Iata insa cum a decurs discutia  


Monden.info: Buna, Andreea! Ce noutati mai ai?
Andreea: Buna, Edi Enache laughing. Pe plan muzical tocmai am lansat melodia Crazy About You, este al doilea single pe care il lansez in curentul muzical dance, de club. In ceea ce priveste dansul, am relansat scoala de dans (detalii gasiti pe scoalaandreeabalan.com). Eu, Petrisor si Bursucu’ facem cursuri particulare cu cei care isi doresc sa invete sa danseze. Al doilea proiect pe care l-am lansat de curand se numeste Andreea’s Dolls: eu am 8 fete dansatoare – colege, dintre care 4 fac parte din acest proiect. Unele sunt balerine la teatru si la Opereta. Astfel ele pleaca singure la evenimente private si la nunti unde danseaza in functie de cerintele clientului.

Monden.info: Hai sa vorbim despre noul single, despre echipa cu care ai lucrat. Va exista si un videoclip?
Andreea: Echipa cu care am lucrat este formata din: Keo – care a facut linia melodica si versurile, Louie Grants si baietii de la Sunrise Inc. au facut negativul. Au facut o echipa foarte buna. A iesit un sound care continua genul abordat cu Trippin’ dar este totodata diferit de tendintele actuale si foarte radio-friendly.

Monden.info: Cum a fost trecerea de la muzica pe care o faceai inainte la stilul club-dance, asa numitul popcorn?
Andreea
: Trecerea nu a fost grea pentru ca eu sunt obisnuita cu schimbari. Nu e prima schimbare de stil pe care o abordez in cei 12 ani de cariera. Daca e sa fac un scurt istoric: toata lumea stie stilul Andre, ulterior am incercat sa ma diferentiez de acest stil si am trecut spre pop. Nefiind o trecere clara de la Andre la cariera solo, am abordat pop-rock-ul in 2003 ca sa reusesc sa ma diferentiez in ochii publicului. Erau texte agresive, inspirate din viata mea. Albumul Asa sunt eu este o emblema a perioadei mele adolescentine si a maturizarii ca adult. Am vorbit despre toate framantarile pe care le-am avut de-a lungul anilor, incepand din copilarie pana la inceputul carierei solo. Am revenit la dance si am trecut spre rock’n'roll si jive deoarece am descoperit dansul si am facut un slalom prin toate stilurile de dans. Dupa perioada Superwoman a venit acest curent muzical de club. Daca asta se cere si asta se poarta iar radiourile difuzeaza numai muzica dance, e normal ca si tu, ca artist, sa te mentii si sa te reinventezi in stilul respectiv.

Monden.info: Asta inseamna ca atunci cand acest curent muzical se va schimba vei trece mai departe si vei urma stilul urmator?
Andreea: Da, eu pot sa cant aproape orice stil de muzica. Nu as canta niciodata manele si nu cred ca as putea sa cant opera sau opereta.

Monden.info: Esti prezenta in mediul online de aproape 5 ani iar in ultima vreme esti tot timpul prezenta pe Facebook si Twitter. Cum ai reusit sa intelegi importanta internetului atat de devreme?
Andreea: Intotdeauna am avut niste oameni langa mine care m-au ajutat sa inteleg trendurile si sa fiu mereu cu un pas in viitor. Primul meu site dateaza din 2004. Atunci am avut pe cineva care m-a sfatuit si m-a ajutat sa fac un site si un forum. Ulterior, in 2006 si in 2008 l-am schimbat. De doi ani lucrez cu un PR Online (a urmat inca o pauza de ras in care i-am explicat cum ar fi sa vorbeasca despre mine la persoana a3a laughing ). Acesta mi-a explicat ce inseamna promovarea online si cum va evolua industria muzicala pe internet in urmatorii ani. M-a ajutat foarte mult sa inteleg Facebook, Hi5, Twitter si MySpace. Astazi am aceste conturi pe care incerc sa le updatez zilnic cu informatii, poze si filmulete cu mine. Conteaza foarte mult pentru mine atat ca un mediu de promovare cat si in interactiunea cu fanii mei. Online-ul a devenit foarte important ca mediu de promovare. Exista artisti care nu sunt in mainstream dar, pentru ca beneficiaza de promovare pe internet, reusesc sa ajunga la publicul lor. Nu mai este atat de important sa fii pe TV sau in presa scrisa. Poti sa faci videoclipuri si pentru internet, pentru YouTube. Muzica poate fi ascultata atat la radio cat si pe internet. De aceea trebuie acordata la fel de mare importanta internetului cat si radiourilor sau TVului.

Monden.info: Citesti comentariile lasate pe internet?
Andreea: Da, citesc comentariile lasate de fanii mei pentru ca ma intereseaza parerile lor. Am fani care au crescut cu mine, care ma stiu de la inceputuri si eu cred ca ei sunt cel mai in masura sa ma critice sau sa ma laude pentru ca ei stiu exact prin ce am trecut. Tin cont de parerile fanilor mei. Alte critici, de exemplu pe siteurile ziarelor de scandal, nu stau sa le citesc si nu ma intereseaza. Acolo sunt oameni care ma critica, dar nu ma cunosc si nu imi asculta muzica. In schimb, oamenii care intra pe conturile mele (pe Facebook unde am peste 13 000 de fani), pe ei ii ascult de fiecare data si incerc sa le raspund. Fanii sunt cei care te ridica si te coboara. happy

Monden.info: Cum reactionezi la comentariile negative legate de muzica ta, de videoclipurile tale?
Andreea: Depinde de comentarii. Daca eu vad ca sunt argumentate si oamenii au dreptate in ceea ce zic, atunci tin cont de ele. Poate ca fac o prostie, de exemplu ma imbrac prost la un eveniment iar dupa aceea vad ca cineva imi explica de ce am gresit, tin cont de ce mi-a zis si data viitoare nu mai repet greseala respectiva. Ne schimbam si devenim din ce in ce mai buni.

Monden.info: Crezi ca imaginea ta in presa este exact in felul in care ai vrea sa fii perceputa de public?
Andreea: Nu chiar, pentru ca nu ai cum sa controlezi tot ce se scrie in presa de scandal. Eu am controlul asupra interviurilor pe care le dau si asupra cuvintelor pe care le rostesc la radio, la TV. In rest, in presa de scandal (in cele 3 mari cotidiene mondene care sunt foarte citite de oameni) sunt luate cuvinte din context, sunt aruncate 3 propozitii iar publicul intelege gresit. Daca iau cuvintele dintr-un context si le pun aiurea intr-un articol si mai pun si o poza in care m-au prins strambandu-ma la un eveniment, normal ca oamenii isi fac o parere gresita despre mine. Nu am cum sa combat aceste articole. Atat timp cat pot sa imi informez fanii pe Facebook si pe Twitter si sa dezmint unele articole, nu ma afecteaza cu nimic. Cu atat mai mult cu cat nu imi afecteaza vanzarile din concerte.

Monden.info: Din ce in ce mai multi cantareti se lauda ca au semnat piese in zeci de tari. Tu ce parere ai de asta, o sa auzim muzica ta prin Europa?
Andreea: Este foarte usor sa te lauzi ca piesa ta a fost licentiata pentru ca majoritatea oamenilor nu stiu diferenta intre a licentia o piesa si a avea succes. De obicei, artistii care au licentiate piesele se duc pe TV si trimit stiri ca melodia lor se aude in 30 de tari. Omul care citeste presa sau se uita la TV va crede ca artistul respectiv este foarte tare si ca piesa lui se canta in Europa. Nu, nu se canta nicio piesa doar pentru ca e licentiata. Si eu am licente semnate in Mexic de 2 ani insa nu se intampla nimic. E important ce se intampla dupa aceea. Ce inseamna o licenta? Inseamna ca vine o casa de discuri din strainatate si iti cumpara piesa dar mai departe casa de discuri respectiva poate sa faca ceva sau nu cu melodia ta. Si eu sunt licentiata insa nu vreau sa ma laud cu aceste licente pentru ca stiu ce inseamna iar eu nu vreau sa mint publicul. Eu astept sa se intample ceva, undeva, ca sa pot veni sa ma laud pe drept.

Monden.info: Lectia de dans este unul dintre cele mai complexe showuri din Romania si te-am auzit vorbind despre el in fiecare aparitie TV. Cum ti-a venit ideea pentru proiectul asta si de ce e atat de important showul asta pentru tine?
Andreea: Dupa experienta Dansez pentru tine, am decis impreuna cu echipa manageriala sa il cooptez pe Petrisor in echipa. Astfel a fost creat proiectul Lectia de dans, un show interactiv de 2 ore unde pe langa faptul ca eu cant cele mai frumoase piese ale mele, dansez cu Petrisor cinci dansuri dupa care el danseaza cu colegele mele alte 4 stiluri de dans. Dupa fiecare stil de dans, Bursucu’ ia oamenii la dans si ii invata pasii de baza de la fiecare stil. Publicul reactioneaza foarte bine si se simte bine sa invete sa danseze cu noi. E ceva diferit fata de ceea ce fac alti artisti pe scena.

Monden.info: De ce e asa de important sa fii diferita fata de ceilalti?
Andreea: Intr-o industrie muzicala cu foarte multe soliste eu am incercat sa imi gasesc o nisa, un drum al meu care sa ma ajute sa am foarte multe concerte. Am creat aceste spectacole interactive astfel ca omul care vine la concert nu vede numai o cantareata ci vede un show complet, cu peste 10 de schimbari de costume, cu decor, cu momente diferite, cu glume, cu dans. E interactiv iar publicul face parte din aceasta experienta, nu doar asista la un show.

Monden.info: Care e treaba cu scoala de dans, iti place atat de mult sa predai? Ai rabdare sa ii inveti pe altii sa danseze?
Andreea: Scoala de dans nu imi ocupa mult timp iar programul mi-l fac in functie de concertele pe care le am. Imi place foarte mult sa predau. Imi place sa impartasesc oamenilor care vor sa ma cunoasca iubirea fata de dans. Eu am avut sansa sa ma indragostesc de dans. Dansam si inainte de 2007 insa dupa 3 editii Dansez pentru tine, am invatat peste 20 de stiluri de dans si am descoperit in mine un talent nativ pentru dans. Unii oameni isi pot cauta toata viata scopul in viata si poate nu il gasesc. Eu am avut posibilitatea sa ma reinventez si sa renasc pentru a doua oara din punct de vedere al carierei pentru ca am descoperit in mine capacitatea de a dansa. Si mi-ar placea sa ajut alti oameni sa descopere aceasta lume minunata a dansului.

Monden.info: Ce muzica asculti in ultima vreme?
Andreea: De ceva timp l-am descoperit pe Adam Lambert si mi se pare incredibil. Si chiar daca este gay eu tot sunt indragostita de el!

Monden.info: Care e echipa din spatele Andreei Balan?
Andreea
: Echipa mea minunata, asa imi place sa zic de fiecare data. Sunt multi si sunt foarte talentati: impresarul meu este Cristi Ochiu (booking-agent), tour-managerul este Mexicanul care vine cu noi la toate concertele si are grija de noi, am opt dansatoare si sa nu uitam de Petrisor, maestrul bailador si Bursucul. Casa de discuri care face parte tot din echipa mea, desi se ocupa de mai multi artisti: Cat Music si Dan Popi. Am un webmaster si un cameraman care imi filmeaza concertele pentru lectiadedans.ro. Bineinteles urmeaza fotograful si PRul online, Edi Enache. laughing Din echipa mea fac parte si compozitorii cu care lucrez: in ultimii cinci ani, de cand sunt impreuna cu Keo, am apelat la el pentru piese. E simplu si natural sa lucrez cu el. Mie imi place foarte mult cum compune el deoarece a trait foarte multi ani in Elvetia si are scoala franceza si cea elvetiana. Ma regasesc in melodiile pe care le scrie.

Monden.info: Cu cine ai vrea sa colaborezi?
Andreea: Mi-ar placea sa colaborez cu o solista insa la noi e fiecare pentru ea, unele considera ca suntem concurente si nu accepta genul asta de colaborari. Toti colaboreaza “fata cu baiat”, “fata cu Connect-R”, baiat cu Connect-R, hip-hopper cu Connect-R. Eu de ce sa nu fac o colaborare “fata cu fata”? laughing Si nu, nu vreau sa refac Andre!

Monden.info: Ce parere ai de originalitate in showuri? In general, in ultima vreme, daca faci ceva mai ciudat pe scena (costume, miscari, freza, machiaj), toata lumea te asociaza cu Lady Gaga.

continuare + galerie foto

Sursa: www.monden.info Autor: Daimon, postat luni, 29 noiembrie 2010, 17:20

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri