Stiri

Interviu monden.info cu ATB

Interviu monden.info cu ATB

Colegii de la monden.info au publicat astayi un interesant material cu Andre Tannenberger, unul din unul din Dj-ii care nu prea mai au nevoie de alte prezentari.

Asa ca va las cu interviul realizat de Andra cu  ATB:  

1. De unde provine inspiratia pentru muzica ta?
Dupa cum va puteti imagina, sunt mai tot timpul plecat si pun muzica pentru oameni din toata lumea. Exact acei oameni sunt inspiratia mea. De fiecare data cand pun muzica, interiorizez sentimentele, gandurile lor si feedback-ul pe care mi-l dau in timpul setului meu. Iau aceste sentimente cu mine inapoi in studio si le folosesc drept sursa mea de inspiratie.

2. Faimosul sunet din 9PM a aparut din intamplare. Cat este noroc si cat munca atunci cand incerci sa creezi ceva memorabil?
Ei bine, nu cred ca sunetul pe care l-am produs experimentand in studio este chiar un accident. Stii, eu nu sunt vizionar cand vine vorba de predictii, dar sunt destul de sigur ca aproape fiecare hit mondial este rezultatul experimentarii in studio si a diferitelor incercari. Sigur nu se duce nimeni in studio si-si spune: “Ok, azi o sa produc o piesa de neuitat care va fi un success mondial absolut!”. E nevoie mereu de putin noroc, combinat cu multe ore de munca asidua si de experimentat cu materialul.

3. Ai fost in Romania de mai multe ori, asa ca ai putut simti publicul de aici. Ce ne poti spune despre experienta pe care ai avut-o aici?
Publicul roman este fantastic. Imi place sa pun muzica in Romania si sa ma bucur alaturi de oameni. E o tara cu adevarat frumoasa. Din pacate, ultima mea sedere in Romania a fost foarte scurta. Am ajuns in aceeasi seara in care aveam concertul in Club Kristal in Bucuresti si a trebuit sa plec a doua zi dimineata, cand aveam zborul.

4. Cand planuiesti sa lansezi un album nou?
Momentan strang idei noi. O sa merg in studio sa produc albumul in noiembrie si decembrie anul acesta. Sper sa-l lansez la inceputul anului viitor, legat de noul meu turneu mondial. Desigur, voi veni si in Romania daca va fi posibil!

5. Ne poti spune cate ceva despre piesele de pe ATB / Sunset Beach DJ Session? Care e identitatea proiectului?
Cu Sunset Beach DJ Session am vrut sa le ofer oamenilor o privire exclusiva asupra modului in care pun eu muzica la o petrecere pe plaja. Am ales muzica ce genereaza emotii si sentimente pentru a creea o atmosfera insorita, cu plaja si petreceri. Cred ca fiecare piesa de pe compilatie poate fi coloana sonora perfecta pentru momentele frumoase de vara si sper ca oamenii vor simti acelasi lucruri cand le vor asculta.

6. Te-ai gandit vreodata la o schimbare de directie in stilul tau muzical?
Cred ca cea mai mare schimbare in stilul meu muzical a intervenit cand am facut trecerea de la sesiunile live la a fi DJ. Dar acesta lucru s-a intamplat foarte devreme in cariera mea muzicala. Pentru mine, aceasta schimbare a fost una absolut necesara, fiindca incerca sa gasesc posibilitatea de a introduce cat mai multa varietate in seturile mele si incercam sa-mi adaptez muzica diferitelor tipuri de public si de oameni pentru care puneam muzica. Intr-o sesiune live aveam doar optiunea de a pune piesele pe care le pregatisem si nu puteam reactiona la feedback-ul pe care oamenii mi-l dadeau direct in timpul seturilor. Pana la urma, o reprezentatie muzicala se dezvolta pe masura ce are loc si este in mod constant influentata de oamenii care participa la show. Reactiile lor la piesele si sunetele pe care le folosesc este factorul principal in deciziile pe care le iau cand imi construiesc un set si cand aleg melodiile pentru el.

7. Sunt doua laturi in muzica ta: cea energica, exploziva si cea de chill-out, relaxata. Care domina in personalitatea ta de artist?
N-as spune ca exista o latura dominanta. Ambele laturi sunt importante si ambele sunt necesare. Imi place sa produc aceste piese pline de energie, explozive, pe care pot sa le pun in club si sa-i fac pe oameni sa danseze. Pe de alta parte, dupa ce fac o piesa dance buna, imi place sa produc si ceva diferit, cum este aceasta muzica ambientala, relaxanta, care iti da senzatia ca plutesti, care ne aduce, pe mine si pe ascultatorul meu, intr-o stare de relaxare.

8. E vreun artist vocal anume pe care ar vrea sa-l ai pe una dintre piesele tale?
Intotdeauna incerc sa gasesc amestecul potrivit intre artisti vocali cunoscuti si cei noi. Nu-mi place sa lucrez doar cu vocile pe care lumea le-a auzit deja de mii de ori.

9. Care e cea mai buna parte in a fi unul dintre cei mai iubiti DJi din lume?
Sa cunosc si sa ma bucur de muzica alaturi de atatia oameni de peste tot din lume.

10. Cat de importante sunt topurile pentru un DJ si cat conteaza sustinerea fanilor?
Sunt foarte, foarte mandru de fanii mei de peste tot din lume si ii multumesc fiecaruia dintre ei pentru sustinerea constanta si pentru increderea pe care o au in mine. Pentru mine este cel mai important lucru sa fiu cat mai aproape de fanii mei. Ei sunt motivul pentru care calatoresc in jurul lumii si, desigur, postez pe site-ul meu, pe contul meu de Facebook si de MySpace, si fac intotdeauna acest lucru eu insumi. De exemplu, am multumit fiecarui fan care a postat un screenshot cu votul pe care mi l-a acordat pentru DJ Mag in parte, pe pagina mea de Facebook. Acest lucru se intelege de la sine.

*ATB are si un blog pe MySpace si cont de Twitter, astfel incat fanii sa poata fi aproape de fanii sai oriunde sunt acestia.

11. Ganduri pentru fanii tai din Romania?
Va multumesc pentru sustinerea voastra continua si pentru ca voi credeti in muzica mea si in mine. Sunt mai mult decat mandru de a avea o baza de fani atat de mare sis per sa ne vedem curand in Romania pentru a ne bucura de o petrecere nesfarsita incredibila!

Mai jos puteti asculta una din piesele lui ATB iar aici avem varinata in engleza a interviului de mai sus.

Sursa: www.monden.info Autor: Daimon, postat luni, 08 noiembrie 2010, 16:46

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri