Stiri

IRAF - International Romani Art Festival, 2010 la Timisoara

IRAF - International Romani Art Festival, 2010 la Timisoara

Programat pentru perioada 22 - 25 iulie 2010 la Timisoara, IRAF ofera ocazia perfecta de a celebra intr-un mod unic cultura rroma, impreuna cu artisti din 11 tari din diferite domenii culturale: muzica, teatru, film, fotografie, carte, mestesug, circ modern....

Ca in fiecare an, Asociatia Culturala TURN pune la bataie un line-up muzical pe toate gusturile, incepand de la traditie si terminand cu ultimele experimente muzicale din lumea intreaga, multi dintre artisti aflandu-se in Romania pentru prima data.

Dupa ce au rupt scenele din toata Europa si America de Nord, Balkan Beat Box confirma oficial prezenta în IRAF. Romania este astfel pentru prima data introdusa în turneul european al trupei. Cu un sound unic, si o prestatie live incendiara, asemuita de multi cu un spectacol de circ, Balkan Beat Box reprezinta una din senzatiile electro/world de pe scena muzicala a ultimilor 3 ani.

Paco Pena Flamenco Company revin pe scena IRAF cu un spectacol care a aratat publicului adevaratul spirit flamenco exploatat pâna la extremele sale teatrale.

Cunoscuti pentru impresionantele prestatii live, belgienii de la Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, urcati repede în preferintele publicului celor mai cunoscute festivaluri europene, forteaza limitele obisnuite a ceea ce numim în mod obisnuit ska.

Pentru ca in 2009 au rupt gura targului, cand inca multi intrebau cine sunt, si pentru ca i-ati vrut din nou, Mitsoura revine pe scena noastra cu un show avangardist, construit pe vocea inconfundabila a Monicai - Mitsou.

Ca in fiecare editie, ne amintim de Django Reinhardt si de publicul ascultator de jazz, motiv pentru care a patra editie IRAF incepe cu Swing Manoche Project, iar cu Worldy Savages din Canada, vom experimenta un nou concept, cel de "inteligenta transalantica", pe ritmuri de gypsy punk.

Vor mai urca pe scena Langa - cel mai popular grup gypsy din Slovenia, Nadara, o trupa cu parfum de orient si occident, Kanizsa Csillagai care se trag din neamul romilor beás din Ungaria si Ludy Dobri împreuna cu care descoperim soundul autentic al Ucrainei. Noptile vor fi întretinute de DJ K-lu si DJ Gypsy Viking din Canada.

Cele 4 zile de festival va mai aduc: spectacol de dans, reprezentatii de teatru, proiectii de film, târg al mestesugarilor romi, carte, o scoala de vara, actiuni pentru copii, actiuni pentru persoanele private de libertate, workshopuri.

Abonamentele pentru festival se pot achizitiona prin www.bilete.ro pâna în data de 19.07.2010 la pretul de 58 LEI sau în ziua festivalului la locatia evenimentului la pretul de 70 LEI, in timp ce biletele vor costa 10 lei (prima zi) si 22 lei/zi, urmatoarele.

International Romani Art Festival este un eveniment finantat de catre Centrul Cultural American si Agentia Nationala Pentru Romi. Informatiile complete despre line-up, program, bilete, cazare si reguli de acces în festival se afla pe www.iraf.ro

 

Sursa: comunicat de presa IRAF Autor: Daimon, postat joi, 20 mai 2010, 13:34

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri