Stiri

Jocurile Olimpice de Iarnă - Vancouver 2010

Jocurile Olimpice de Iarnă - Vancouver 2010

 

Olimpiada de Iarnă va avea loc începând de mâine 12 februrie şi până pe 28 februarie, în Canada, la Vancouver. Ceremonia de deschidere va avea loc pe stadionul BC Place din Vancouver la orele 14 şi în „reluare” la ora 17, urmând ca JO să fie declarate deschise. Aşa cum se întâmplă în cazul JO de vară, punctul central al ceremoniei este aprinderea Flăcării Olimpice. Drumul de la Atena la Vancouver a fost parcurs în 106 zile, iar pe traseul lung de 45 000 de kilometri, torţa a fost purtată de mai mult de 12 000 de persoane.

 

La Jocurile Olimpice de Iarnă vor fi decernate medalii la 86 de probe, comeptiţiile fiind clasificate în 15 categorii pe care vi le oferim şi noi: schi alpin, biatlon, bob, schi fond, curling, patinaj artistic, schi acrobatic, hochei pe gheaţă, sanie, combinată nordică, short track, skeleton, sărituri cu schiurile, snowboarding şi patinaj viteză.

 

Prima ediţie a JO de Iarnă a avut loc în 1924 la Chamonix (Franţa) cu participarea a 16 naţiuni şi în jur de 250 de sportivi. Competiţia din acest an aduce la start concurenţi 2500 de sportivi din 81 de ţări, printre care se numără fireşte şi România a cărei echipă numără 29 de sportivi.

 

Competiţia este găzduită pentru a treia oară de Canada, oraşul Vancouver câştigând dreptul de organizare după o luptă strânsă cu  Salzburg din Austria şi PyeongChang din Coreea de Sud.

 

Pentru că sport înseamnă şi altceva decât în ce direcţie s-a mai uitat Mutu, vă vom ţiine la curent cu ce se va întâmpla în Canada, în special cu performanţele tricolorilor noştri.

 

Cei care doresc să fie conectaţi în permanenţă la evenimentele de la Vancouver au la dispoziţie siteul www.vancouver2010.com

 

Sursa: www.mediafax,ro Autor: Daimon, postat joi, 11 februarie 2010, 11:35

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri