Stiri

Lucian BUTE isi pastreaza titlul de Campion Mondial!

Lucian BUTE isi pastreaza titlul de Campion Mondial!

Duminica dimineata, de la ora 5, ora Romaniei, cei 14 mii de spectatori din sala Bell Center din Montreal nu au avut parte decat de 7 minute si jumatate de box. Lucian Bute l-a invins prin KO, in repriza a treia pe columbianul Edison Miranda.

Boxerul roman isi pastreaza astfel pentru a cinea oara titlul mondial la categoria supermijlocie in versiunea IBF.

PUgilistul roman, in varsta de 30 de ani al carui palmares este perfect, a declarat ca doreste ca urmatorul meci sa se dispute in Romania.

Lucian Bute este al treilea boxer cu performante remarcabile la profesionisti, dupa Leonard Doroftei si Mihai Leu. Nu se pot face clasamente in acest sens, dar putem cel putin sa va spunem diferentele dintre performantele celor trei. Bute are meritul de detine titlul deja de doi ani si jumatate, Doroftei a fost insa primul care a ajuns in America si a detinut titlul in versiunea WBA, considerata superioara. Mihai Leu a fost adevaratul deschizator de drumuri la sfarsitul anilor '90 obrinand 28 de victorii din tot atatea posibile in versiunea WBO. E drept, o categorie mai accesibila europenilor.   

Revenind la proaspatul campion mondial, iata ce a spus Lennox Lewis despre el: "Bute m-a impresionat in aceasta seara! Creste de la meci la meci si sunt convins ca inca nu am vazut cel mai bun box al sau"

Sursa: www.gsp.ro Autor: Daimon, postat luni, 19 aprilie 2010, 09:24

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri