Stiri

Mamma Mia primul musical occidental adaptat in China

Mamma Mia primul musical occidental adaptat in China

Conform presei americane, MAMMA MIA ! ar putea fi primul spectacol occidental de anvergura care va fi produs si jucat in China. Se pare ca China Arts and Entertainment Group, o asociatie care promoveaza teatrul in limba chineza, ar semnat un acord cu compania Littlestar in vederea adaptatii muscialului in limba chineza. Va fi primul spectacol de anvergura adaptat in chineza, iar pentru Mamma Mia, varianta chineza va fi a 13-a adaptare intr-o limba straina.

Spectacolul, in limba engleza, a fost deja jucat in China in 2007, bucurandu-se de un enorm succes. Musicalul are ca punct de plecare piesa trupei ABBA iar povestea a fost scrisa de Catherine Johnson. Versurile si muzica musicalului Mamma Mia ! au fost realizate de Benny Andersson & Björn Ulvaeus, regia e semnata de Phyllida Lloyd iar coregrafia de Anthony Van Laast.

Musicalul una din productiile importante de acest gen, pana acum a fost cantat si jucat in fata a peste 40 de milioane de spectatori in 190 de orase din intreaga lume insumand incasari de peste 2 miliarde de dolari. Mamma Mia a avut prima reprezentatie pe scena din Londra in 1999.
 

Sursa: www.broadwayworld.com Autor: Daimon, postat vineri, 04 iunie 2010, 14:52

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri