Stiri

Marele Coppola s-a indragostit de "Chirita"

Marele Coppola s-a indragostit de "Chirita"

Aflat in Romania, celebrul regizor american se relaxeaza fredonind refrenul piesei care l-a fascinat la Teatrul de Comedie In ultima luna, Francis Ford Coppola a stat mai mult in Romania decit in SUA. Celebrul regizor si scenarist a tatonat terenul pentru realizarea viitorului sau film. El este gazduit de un prieten roman, care-i asigura discretie totala.

In afara lucrului la scenariu, Coppola este prins si cu selectia viitorilor sai actori, majoritatea figuranti sau interpreti ai unor roluri secundare. De exemplu, el a cautat indelung pe cineva care sa poata juca rolul unui medic. Si, se pare, inca mai cauta. Spre sfirsitul lunii ianuarie, Coppola a fost invitat la piesa "A douasprezecea noapte", de Shakespeare, la Teatrul de Comedie. N-a venit. A doua zi insa, surpriza: printre spectatorii incintati de "Chirita of Birzoieni" se numara si Francis Ford Coppola! Era insotit de nepoata lui si de un prieten. La inceput parea rece, distant, tipic anglo-saxon. Dupa spectacol redevenise cald, jovial, cum ii sta bine unui personaj cu radacini italiene.

Dupa spectacol, celebrul artist s-a dus glont la scenarista si regizoarea piesei, Iarina Demian. A imbratisat-o - "Brava! Brava!" - si a rugat-o sa-i prezinte toti actorii. Marele Coppola a urcat scarile tocite ale Teatrului de Comedie, a ajuns in "micul foaier" si a asteptat acolo, in picioare, pina cind si ultimul actor a iesit din cabina! Seara, Coppola a cinat la un restaurant select cu Iarina Demian si cu fiul acesteia, actorul Tudor Chirila, interpretul unui rol principal in "Chirita of Birzoieni". A doua zi, Coppola a vizitat Institutul de Teatru si Film (fostul IATC), unde a fredonat indelung refrenul piesei din ajun: "Chirita!... Chirita!...". De altfel, mai multe persoane din preajma sa au confirmat ca, de citeva saptamini, acesta este refrenul preferat al marelui regizor american.

Sursa: evz.ro Autor: Anonymous, postat vineri, 18 februarie 2005, 11:41

Comentarii(1)

admiratoare anonima26-06-2005 13:32:10
admiratoare anonima
chirita of birzoieni

"chirita of birzoieni" este cel mai frumos spectacol care l-am vazut vreodata. emilia este o scumpa si ocunosc foarte bine si vreau sa spun ca este idolul meu in viata. cunosc toti actori si stiu toate piesele pe derost. am vazut chirita de 5 ori si nu m-am saturat. tineti-o tot asa. cu dragoste si cu multumiri pentru un asemenea spectacol admiratoarea anonima

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri