Stiri

Massive Attack si The Editors la Anim'est 2010

Massive Attack si The Editors la Anim'est 2010

Videoclipuri realizate pentru nume importante ale scenei muzicale internationale concureaza anul acesta la castigarea Premiului Anim'est pentru Cel mai bun videoclip, oferit de MTV. Alte 12 clipuri se afla in competitia pentru Mentiunea Speciala acordata Celui mai bun Clip Publicitar. Din juriul sectiunii Videoclip & Advertising fac parte, in acest an, designerul Cristian „Canu” Banu, senior copywriter-ul Ogilvy Corina Bompa si compozitorul, producatorul si artistul vizual Cristian Stanciu „Matze”.

Videoclipuri de animatie hit, precum gotic-futuristul Splitting the Atom al celor de la Massive Attack, realizat de francezul Edouard Salier; ludicul Eat Raw Meat = Blood Drool de la The Editors, regizat de The Lemnox Brothers, sau electrizantul My Turn al Basement Jaxx si The Lightspeed Champions, semnat Tomek Ducki, se numara printre cele 28 de titluri provenind din 13 tari selectionate.in competitia pentru Cel mai bun Videoclip. Romania este reprezentata de Anton Octavian, unul dintre obisnuitii competitiilor Anim'est, realizatorul videoclipului Septembers al britanicilor de la The Mantra ATSMM si de Life Buoy al cunoscutei trupe autohtone indie rock The Pixels, regizat de Dragos Bardac.

Pe de alta parte, 15 clipuri publicitare de succes, provenind din 8 tari, au fost selectionate in competitia de Advertising. Printre ele – Ora Aqua, al cunoscutului animator roman Matei Branea, fost membru al juriului Anim'est in 2008; trilogia-cult Scrabble (Scrabble Hula, Scrabble Sumo, Scrabble Yoga) a francezilor Irina Dakeva si Clement Dozier sau surprinzatorul Moits al Andreei Dobrota (Romania, 2009).

La fel ca in fiecare an, scurt metrajele selectionate in competitia Videoclip & Advertising vor fi jurizate de trei personalitati din lumea publicitatii si a muzicii underground autohtone.

Cristian “Canu” Banu este partener fondator si Lead Designer al studioului de design no noise. inainte de infiintarea studioului din 2004, a lucrat timp de 8 ani ca Senior Art Director pentru agentii de advertising din Bucuresti, locale si multinationale. Este alaturi de Anim’est inca de la editia intai (2006), el fiind creatorul logo-ului care avea sa consacre cel mai important festival de animatie din Romania, simpatica oaie.

Corina Bompa face parte din echipa Ogilvy, fiind senior copywriter. Licentiata atat in Limbi Straine cat si in Relatii Publice si Advertising, este detinatoarea a numeroase premii acordate de festivaluri importante de publicitate precum Portoroz, Golden Hammer sau Adprint. Din 2008, ea semneaza spotul oficial Anim’est si campaniile de promovare ale festivalului.

Cristian Stanciu „Matze” a intrat pe piata muzicala electronica din Romania inca din 1992, continuand, in 1996, in calitate de co-fondator al Yama Studios, o casa de productie alaturi de care a castigat numeroase premii nationale si internationale cu piesele muzicale produse.

NSK este formatia pe care a infiintat-o in 1998, alaturi de Electric Brother si DJ Vasile. Cei trei au concertat alaturi  de nume importante ale scenei electro mondiale - Faithless, Slacker, Weird Beats Collective, DJ Matt. in noiembrie 2003, impreuna cu Dan Handrabur, DJVasile,Vlaicu Golcea, Mitos Micleusanu, Matesan, a pus bazele Shukar Collective, un proiect revolutionar care exploreaza ritmurile tradiČ›ionale ale ursarilor prin tehnici moderne de sampling digital.

Sursa: www.animest.ro Autor: Daimon, postat joi, 02 septembrie 2010, 13:04

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri