Stiri

Materiale inedite cu The Beatles donate British Film Institute (video bonus)

Materiale inedite cu The Beatles donate British Film Institute (video bonus)

Regizorul Richard Lester si-a donat intreaga arhiva Institutului Britanic de Film. Printre materialele donate se afla si secvente inedite din filmele 'Help!' si 'A Hard Day's Night' a celor de la Beatles.

Donatia e una destul de importanta incluzand corespondenta cu nume de la Hollywood ca Charlton Heston,  sau cu actori britanici ca Spike Mulligan, membru al trupei the Goons.

Cariera de mai bine de 40 de ani a lui Richard Lester a fost marcata de numeroase succese dintre care amintim 'Superman II' sau 'The Three Musketeers,' dar primul sau mare succes e legat de numele celor de la The Beatles.

Dupa cum stiu adevaratii fani, Fab Four, mai ales John Lennon, erau mari fani ai trupei de comedie th Goons, astfel intrand in contact cu Lester, cel care a lucrat cu the Goons in 1956. Primele doua filme ale celor de la Beatles au fost asadar regizate de Lester, scripturile fiind intitulate foarte simplu 'Beatles One' si 'Beatles Two.'

Astazi in varsta de 78, Lester s-a retras din activitate, ultima lui creatie fiind un material legat de turneul mondial realizat de Paul McCartney in 1989-90 si intitulat 'Get Back.'

Nathalie Morris, curatorul BFI a spus "E un dar de o mare generozitate, si e extraordinar sa stiu ca oricine va putea sa vina si sa vada aceste comori."

Fireste, in cele peste 60 de cutii, cu scriptuirm poze si alte documente, probabil ca se vor descoperi si multe alte materiale interesante.

Special pentru voi avem trailerul filmului Help!

Sursa: www.spinner.com Autor: Daimon, postat luni, 23 august 2010, 15:21

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri