Stiri

Mattew Herbert : Muzica vs protecţia animalelor !

Mattew Herbert : Muzica vs protecţia animalelor !

Am stat ceva vreme şi m-am gândit dacă să vorbesc sau nu despre ştirea asta aparent şocantă şi de fapt inocentă peste care am dat pe mtv.ro : Producatorului de muzica experimentala Matthew Herbert i-a fost interzisa inregistrarea sunetelor facute de un porc sacrificat. Herbert avea nevoie de aceste sunete pentru a completa viitorul sau proiect muzical, "One Pig".

 

Mattew Herbert este un producător britanic de muzică electronică, tech house, microhouse şi alte ghiduşii de genul acesta, unele din ele situate la limita experimentalului, fiind un adept al muzicii concrete. Tocmai în cadrul acestui concretism muzicianul realizează proiectul One Pig în care doreşte să surprindă sunetele din viaţa unui... porc. Mă rog..fiecare cu marotele lui artistice, oricum nu e ăsta cel mai ciudat proiect realizat vreodată.

 

Problema e că omul nu îşi poate duce la bun sfârşit treaba deoarece s-a lovit de imposibilitatea de a înregistra sunetele făcute de un porc sacrificat, esenţială a proiectului. Din ce am citit Herbert vrea să meargă mult mai departe, adică să facă organizeze un banchet din carnea porcului, să facă o tobă din pielea lui, flaut din oase şi periuţă de dinţi din perii lui.

 

Oricât de macabre par toate acestea la prima vedere, dacă ne gândim bine.. în definitiv... cam toate aceste lucruri se fac în mod obişnuit, de exemplu periuţele de dinţi din peri de porc sunt chiar foarte bine cotate să zic aşa.

 

Din această perspectivă radicalismul cu care au reacţionat sau ar putea reacţiona iubitorii de animale e deplasat. E ipocrit să îl acuzi pe un artist de cruzime în contextul în care nu intenţiona să facă decât să transpună în muzică realităţi sociale.

Ne place sau nu, fie că sunt înregistrate sau nu de Herbert, abatoarele din lumea întreagă sacrifică zilnic zeci de mii de animale.  

Sursa: www.mtv.ro Autor: Daimon, postat vineri, 12 februarie 2010, 13:24

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri