Stiri

Memphis si Red marile castigatoare ale Tony Awards 2010

Memphis si Red marile castigatoare ale Tony Awards 2010

Musicalul Memphis, care ii face pe spectatori sa redescopera radacinile rock 'n' roll-ului, si Red, un spectacol inspirat din viata si opera artistului Mark Rothko, au obtinut cele mai prestigioase distinctii din teatrul american, premiile Tony. Ceremonia de decernare a celei de-a 64-a editii a avut loc dumnica seara la Radio City Music Hall din New York.

Asa cum anunta agentia Reuters, spectacolul Memphis, inspirat din viata DJ-ului Dewey Phillips, a carui coloana sonora cuprinde piese rock, soul si gospel, a fost desemnat învingatorul categoriei "Cel mai bun musical". Pe de alta parte, Red, a obtinut nu mai putin de sase trofee dintre care cele pentru "Cea mai buna piesa de teatru" si "Cea mai buna regie".

Denzel Washington a dovedit ca poate triumfa si in afara Hollywoodului obtinand trofeul pentru "Cel mai bun actor", in urma prestatiei din piesa Fences a lui August Wilson.

Viola Davis, partenera lui Denzel a fost desemnata "Cea mai buna actrita"

Spectacolul La Cage aux Folles a fost considerat "Cea mai buna reluare a unui musical", in timp ce actorul Douglas Hodge a fost castigat categoria "Cel mai bun actor intr-un musical".

Alte vedete care au primit premii Tony in 2010 sunt Catherine Zeta-Jones la categoria "Cea mai buna actrita intr-un musical", pentru rolul, cu care a debutat de altfel pe Broadway, din A Little Night Music sau Scarlett Johansson.

Gazda serii a fost actorul Sean Hayes, in timp ce Green Day au cantat cateva piese care fac parte din musicalul American Idiot unul din ultimele succese de pe Broadway.

Premiile Tony sunt acordate de American Theatre Wing si de League of American Theatres and Producers, incepand cu 1947, in memoria Antoinettei ("Tony") Perry, presedinta American Theatre Wing in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Castigatorii sunt alesi in urma votului a peste 700 de actori, regizori si jurnalisti iar ceremonia se desfasoara, incepand cu 1978, la Radio City Music Hall din New York si este transmisa de postul CBS.
 

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat luni, 14 iunie 2010, 14:19

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri