Stiri

Operatorii de televiziune iau masuri impotriva Vuvuzelelor

Operatorii de televiziune iau masuri impotriva Vuvuzelelor

World Cup 2010 care a inceput la sfarsitul saptamanii trecute va ramane in mod cert in istoria fotbalului si nu stiu neaparat daca asta va avea legatura cu faptul ca e prima astfel de competitie organizata in Africa sau cu meciurile senzationale de care vom avea, (sau nu) parte. Avem insa o certitudine.. toata lumea isi va aduce aminte de Vuvuzele !!!

Vuvuzelele acestea sunt de fapt niste coarne de suflat, din plastic, mai mult sau mai putin traditionale pe stadioanele din Africa de Sud, dar care au fost intens promovate ca unul din "simbolurile" Campionatului, astfel incat toate meciurile beneficiaza de un background sonor extrem de enervant, asemanator cu un bazait de albine, muste sau alta lighioana zburatoare.

Conform unui material Reuters, se pare ca unele canale de televiziune vor incepe sa ia anumite masuri, atat cat le sta in putere, pentru ca cel putin telespectatorii sa nu se mai planga de sunetul acesta ingrozitor, care practic ii impiedica sa si urmareasca comentariile de la fata locului (fie ca e vorba de comentariul live sau de interviuri inainte sau dupa meci). Primii care au facut ceva in acest sens au fost Sky Deutschland si Canal +, care, cu ajutorul unor filtre de sunet au oferit transmisiuni curate.

Singura problema ridicata de aceasta solutie este faptul ca aceste filtre altereaza si vocea comentatorilor, care capata un timbru nenatural.

Daca pentru telespectatori se pare ca se pot gasi solutii, din pacate comentatorii si mai ales jucatorii vor if nevoiti sa "lucreze" in conditii de stres sonor pentru ca cei de la FIFA nu au fost de a acord cu interzicerea vuvuzelelor (din ratiuni economice pe care nu le discutam aici).

In schimb... tot FIFA a interzis accesul pe stadioane cu umbrele (care pot fi folosite ca arme). Daca pe noi aicim dupa o zi cu 35 de grade nu ne-ar deranja o ploaie, va reamintesc ca Africa de Sud e situata in emisfera sudica.. iar ca si anotimpm acolo e toamnam temperaturile fiind seara in jur de 10-15 grade.  

Nu pot sa inchei fara sa ma intreb cum se aude oare din tribuna sunetul ala innebunitor.

Cam asa...

 

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat vineri, 18 iunie 2010, 13:31

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri