Stiri

Phoenix a renascut la Sala Palatului

"Din cenusa proprie si din propriu-i scrum", Phoenix, in formatie de sapte (Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica, Josef Kappl, Mani Neumann, Cristi Graur si Ionut Contras), a renascut in fata a mii de spectatori, care au umplut pana la refuz, vineri seara, Sala Palatului.

Nicu Covaci i-a salutat pe cei din sala cu vocea ragusita, anuntand ca nu va canta de aceasta data. "De prin anul '74 nu am mai vazut Sala Palatului asa de plina", a exclamat, emotionat, Mircea Baniciu, ramas "vioara intai". Piesele de pe noul album "Baba Novak" ("Zori de zi", "Apocalipsa", "Baba Novak", "Orujo") au fost foarte bine primite de public, insa sala a izbucnit in aplauze la auzirea versurilor: "Hei, hei, verde e iarba/Soarele e sus pe cer/Hei, hei, dusa e iarna/Cu dintii ei de fier"("Muguri de fluier"), refren cantat la unison de toata suflarea, de la pusti de 10-14 ani pana la cei care au crescut cu melodiile legendarei trupe.

Nu au lipsit piesele care au adus succesul formatiei de-a lungul anilor: "Nunta", "Strunga", "Mica Tiganiada" sau "Fata verde cu parul padure". Caldura verii si parfumul litoralului romanesc au fost resimtite, pentru cateva minute, prin intermediul melodiei "Mila 2 de langa 3", inclusa pe noul album.

Cele doua ore de recital, de-a dreptul senzational, s-au incheiat pe acordurile piesei "Zori de zi", care, de altfel, a dat si startul concertului Phoenix. Cei sapte "Haiduci" nu au fost lasati sa plece asa usor de pe scena, fiind bisati de doua, trei sau patru ori, cine a mai tinut cont.

Sursa: adevarul Autor: Anonymous, postat marti, 25 octombrie 2005, 06:34

Comentarii(1)

kovacs ovidiu25-10-2005 20:51:18
kovacs ovidiu
va salut

va ascult din copilarie .ca sa intelegeti am 27 ani si va iubesc in continuare www.ovatz_city@yahoo.com

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri