Stiri

Pianul lui Elvis Presley s-ar putea vinde cu 1 milion de de dolari la licitatie

Pianul lui Elvis Presley s-ar putea vinde cu 1 milion de de dolari la licitatie

Luna viitoare, la Memphis, va fi scos la licitatie pianul alb pe care a compus Elvis Presley, dar si contractul din 1955 cu RCA Records. Organizatorii licitatiei au anuntat ieri ca se asteapta ca pretul pianului sa ajunga la 1 milion de dolari.

In cadrul licitatiei cu numarul 270 dedicata lui Elvis, care va avea loc pe 14 august, vor mai fi oferite amatorilor printre altele si contractul conacului Graceland si o scrisoare trimisa de Presley in 1955 iubitei, la scurt tim dupa inrolarea in US Army.

Pianul Knabe a fost cumparat de Elvis in 1957 de la auditoriul din Memphis si a stat in camera de muzica din Graceland pana in 1969. Doug Norwine, unul din responsabilii Casei de licitatii Heritage a spus ca pianul "avea o valoare emotionala pentru Rege insusi"

Contractul cu RCA Records, semnat de Presley, de tatal sau si de managerul Colonel Tom Parker ar putea sa se vanda cu aproximativ 150 de mii de dolari, fiind practic actul prin care Elvis a facut primii pasi spre cariera internationala.

Contractul pentru Graceland este estimat la 35 de mii de dolari in timp ce scrisoarea de 4 pagini adresata Anitei Wood ar putea fi vanduta cu 75 de mii de dolari.

Presley a decedat in 1977 la doar 42 de ani in urma unor probleme cardiace.
 

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat marti, 27 iulie 2010, 12:28

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri