Stiri

Premiera in Romania : O lectie de viata

Premiera in Romania : O lectie de viata

Cu siguranta una dintre cele mai mari surprize cinematografice ale anului a fost filmul O lectie de viata, a carui valoare a fost confirmata si atestata de cele trei nominalizari obtinute la Premiile Oscar de anul acesta, pentru ,,Cel mai bun film”, ,,Cea mai buna actrita in rol principal” si ,,Cel mai bun scenariu adaptat”.

De vineri, 19 martie, filmul O lectie de viata va avea premiera in Romania si va putea fi vizionat in cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema si Cinema City (Cotroceni si Cluj).

In regia lui Lone Scherfig, O lectie de viata ii aduce in rolurile principale pe tanara actrita Carey Mulligan si experimentatul Peter Sarsgaard, carora li se alatura legendara Emma Thompson, Alfred Molina si promitatorii Dominic Cooper si Rosamund Pike.

Subiectul filmului este ancorat in peisajul Angliei anilor 1960, cand Jenny, o eleva de 16 ani cu un viitor stralucit in fata, este bulversata  de aparitia unui barbat rafinat si misterios. Desi noul ei pretendent, David (Peter Sarsgaard), este cu mult mai in varsta, acesta se face repede placut de catre parintii ei rigizi si ii dezvaluie tinerei o lume a distractiei si a placerilor. Atrasa fiind de lux, excursii romantice si viata de noapte, Jenny este tentata sa renunte la visul unei educatii la Oxford si se dedica total relatiei cu David. Incurajata si de parinti, care isi doresc foarte mult sa o vada maritata, in final Jenny renunta definitiv la scoala nestiind cat de fragila este de fapt realitatea unei vieti cu David.

Sursa: www.mediaprodistribution.com Autor: Daimon, postat luni, 15 martie 2010, 16:06

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri