Stiri

Rasturnare de situatie in procesul lui Michael

Rasturnare de situatie in procesul lui Michael

Acuzarea a luat din nou cuvantul in procesul lui Michael Jackson, dupa trei saptamani de marturii ale apararii, si a marcat un punct important obtinand aprobarea judecatorului pentru proiectarea unei casete video cu depozitia presupusei victime, transmite Mediafax.

Rodney Melville, judecatorul de la tribunalul din Santa Maria, California, unde este judecat Michael pentru abuz sexual asupra unui minor, a autorizat pentru prima oara difuzarea casetei. Aceasta a fost filmata in iulie 2003 si contine depozitia in care presupusa victima, in lacrimi, il acuza pe Jackson de agresiuni sexuale. Caseta va fi proiectata in cursul audierii de vineri.

In fata acestui nou element, potential devastator pentru Michael Jackson, avocatii sai au avertizat ca ar putea sa cheme la bara presupusa victima, pe mama lui, un psiholog si un avocat angajati de familie inainte de lansarea acuzatiilor. In schimb, judecatorul Melville a refuzat ca o fotografie a zonelor intime ale lui Michael Jackson, datand de peste zece ani, sa fie aratata juriului. Fotografia a fost facuta de anchetatori in 1993, cand un alt baietel l-a acuzat de abuzuri pe Michael Jackson. Cazul s-a incheiat atunci cu o intelegere in afara tribunalului, familia presupusei victime primind cateva zeci de milioane de dolari pentru a-si retrage plangerea.

Joi, acuzarea a continuat tentativele de reabilitare a mamei presupusei victime, a carei reputatie a fost zdruncinata semnificativ de martorii apararii. Procurorul Tom Sneddon si colaboratorii sai au chemat opt martori in cursul audierii, printre care pe mama femeii, care s-au straduit sa o prezinte intr-o lumina mai favorabila. In plus, procurorii au atacat credibilitatea unui martor al apararii, avocatul Mark Geragos, asteptat din nou la bara vineri.

Prin intermediul unui alt avocat, care lucra in 2003 pentru tabara opusa, juratii au fost informati ca Geragos a refuzat, saptamani la rand, in primavara anului 2003, sa inapoieze documentele de identitate ale presupusei victime si ale familiei acesteia, care se aflau in posesia sa. Luna aceasta, cand a depus marturie, Geragos a afirmat ca nu stie unde se aflau aceste documente. Saptamana viitoare, apararea si acuzarea isi vor prezenta probabil pledoariile finale, apoi juriul se va retrage pentru deliberari.

Sursa: ziua Autor: Anonymous, postat sambata, 28 mai 2005, 10:01

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri