Stiri

ROCKFERRY pe primul loc in Topul de vanzari de albume britanic

ROCKFERRY pe primul loc in Topul de vanzari de albume britanic

Un an extraodinar pentru Duffy, al carei album de debut Rockferry a fost in 2008 cel mai bine vandut album in Marea Britanie, totalizand mai mult de 1.700.000 unitati. Totodata hitul Mercy a urcat pe locul trei in topul britanic de single-uri, cu mai mult de 535.000 de unitati vandute.

Single-ul Rain On Your Parade s-a clasat pe locul 5 in topul de airplay, iar editia Deluxe a albumului Rockferry ce include acest single a fost un real succes. Odata cu venirea Craciunului albumul a reintrat in Top 10, iar la inceputul lui 2009 a revenit pe locul 3 in topul celor mai bine vandute albume.

La nivel international, in 2008, Rockferry a fost al doilea album in topul de vanzari Universal, dupa coloana sonora Mamma Mia!. Vanzarile totale au insumat mai mult de 4.600.000 de unitati, iar Rockferry a fost rasplatit cu 19 discuri de platina si 12 discuri de aur, in toata lumea. Ca o recunoastere a succesului sau international, Duffy a primit 3 nominalizari la Premiile Grammy de anul acesta: Best New Artist, Best Female Pop Vocal Performer (Mercy), Best Pop Vocal Album (Rockferry)

Sursa: Universal Music Romania Autor: RooT, postat luni, 12 ianuarie 2009, 15:56

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri