Stiri

Saptamana culturii – un act de cultura azi, o societate mai buna in viitor

Saptamana culturii – un act de cultura azi, o societate mai buna in viitor

Asociatia Culturala Noua Acropola impreuna cu Primaria Municipiului Timisoara adreseaza timisorenilor o invitatie la autenticitate, propunand evenimentul Saptamana culturii.

Saptamana culturii va avea loc in Piata Libertatii la Cercul Militar Timisoara, in perioada 18-24 martie. Dintre evenimentele propuse: prelegeri filosofice; proiectii de filme documentare; atelier de teatru si muzica; atelier de pictura; atelier de Senet - jocul faraonilor; ceainarie filosofica; concurs de povesti; ceremonia ceaiului; ikebana; atelier de legatorie de carte; atelier practic de bune maniere; serata dansanta.

Cu ocazia acestui eveniment ii invitam pe timisoreni sa doneze carti pentru bibliotecile din spatiul rural. Toate cartile adunate vor fi donate bibliotecii comunei Ortisoara, care in prezent are 12000 de carti care deservesc 600 de copii si tineri. Cartea, pentru multi dintre ei, este inca un prieten, prin urmare participati la sustinerea culturii si a prieteniei printr-un gest simplu, dar valoros.

Adevarata arta contine intotdeauna un mesaj profund - ea trebuie sa produca o schimbare in fiintele umane, trebuie sa ne transforme in persoane mai armonioase, mai echilibrate, mai juste, capabile sa traiasca toate lucrurile cu un zambet si capabile sa infrunte toate dificultatile cu un suflet senin.      
Cultura este privita ca o Cenusareasa, deoarece nu ofera rezultate imediate. Dar istoria ne arata ca efectele culturii sunt durate in piatra si e greu sa nu fie observate.                     

Va invitam sa aflati mai multe informatii despre evenimentul Saptamana Culturii pe site-ul nostru www.noua-acropola.ro
 
Programul primei zile:
Joi, 18 martie
17:00 Deschiderea evenimentului
18:00 Proiectie de film documentar: Egiptul Antic (95 minute)
19:30 Atelier de pictura egipteana pe basorelief
Va invitam la o introducere in arta egipteana, in care veti descoperi lucruri interesante despre simbolurile, canoanele si culorile utilizate de vechii egipteni.
19:30 Atelier Senet.
Senetul este unul dintre cele mai vechi jocuri cunoscute omenirii, fiind supranumit si Jocul faraonilor. Atelierul va consta intr-o prezentare a simbolurilor si a regulilor acestui joc, precum si intr-un concurs, al carui premiu va fi un joc de Senet.
 

Sursa: www.noua-acropola.ro Autor: Noua Acropola, postat miercuri, 10 martie 2010, 16:04

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri