Stiri

Se sting luminile pe 27 martie!

Se sting luminile pe 27 martie!

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat, marti, un memorandum intern prin care iluminatul festiv din Palatul Parlamentului va fi intrerupt timp de o ora, pe 27 martie, gest care va avea drept mesaj "nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice".

Pe 27 martie se va desfasura la nivel mondial un eveniment menit sa atraga atentia comunitatii internationale asupra necesitatii protejarii factorilor de mediu.

Trebuie mentionat faptul ca, in Romania, manifestarea va fi patronata de Organizatia Internationala World Wide Fund for Nature.

Intreruperea temporara a iluminatului din Palatul Parlamentului, va avea loc intre intervalul orar 20.30 - 21.30.

In 2007, autoritatile si locuitorii orasului australian Sydney au luat pozitie fata de amenintarea pe care o reprezinta incalzirea globala.

Aproximativ  doua milioane de oameni participand la initiativa, prin stingerea luminilor si deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by au reusit sa creeze atmosfera dorita de initiatori.

Evenimentul s-a numit "Earth Hour" ("Ora Pamantului") si a constituit un mesaj privind nevoia de actiune în ceea ce priveste reducerea consumului de energie.

Sursa: mediafax Autor: Florence, postat miercuri, 17 martie 2010, 10:28

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri