Stiri

Shakira scrie despre vizita in Haiti

Shakira scrie despre vizita in Haiti

Vizita in Haiti, despre care am scris si noi zilele trecute, se pare ca a marcat-o pe Shakira, asa cum reiese din randurile emotionante pe care le-a scris. Va oferim mai jos, in traducere, bineinteles, cateva din consideratiile Shakirei.

Astazi am vizitat Haiti. Nu am mai vazut pana acum un loc distrus in asemenea masura. Am vizitat o tara care nu mai are nici un fel de infrastructura, apa, canalizare, electricitate, scoli sau spitale, cu 86% din populatie fara loc de munca si un milion opt sute de mii de persoane care nu mai au locuinta.

Am vazut mame care si-au pierdut copiii, copii care si-au pierdut parintii, femei care si-au pierdut intreaga familie pentru totdeauna. Am vazut o tara care a pierdut aproape tot dar care are inca punctele ei forte... Imi voi reaminti intotdeauna de barbatii si femeile care, in ciuda tuturor necazurilor nu se simt infranti. Tinerii haitieni care sunt gata sa inceapa reconstructia, plini de speranta. Copiii care continua sa zambeasca si sa viseze la o viata mai buna... O natiune care depinde de promisiunile noastre si de asemenea de memoria noastra, pentru ca, mai tragic decat catastrofa in sine ar fi ca noi sa uitam de Haiti.

(...)

Astazi am vazut nevoile poporului haitian. In intialnirile mele de azi am inteles, inca o data, ca si prin simpla constructie de scoli si spitale societatea haitiana isi poate recastiga demnitatea si poate merge inainte.

Am vizitat mai multe locatii posibile pentru constructia scolii Barefoot unde copii pot beneficia de hrana si educatie adecvata... Vom incepe sa construim o scoala pe care speram sa o si terminam pana spre sfarsitul anului.

Am vrut sa impartasesc experienta mea de azi cu oricine ar putea fi interesat deoarece sunt multe de facut si individual nu suntem decat mici picaturi de apa, dar impreuna putem forma un intreg ocean. Am invatat asta de la un baietel de unsprezece ani care a vazut putine lucruri, dar care stie deja atat de multe.

Sursa: http://www.shakira.com/news/title/shakira-writes-about-her-haiti-visit Autor: Daimon, postat miercuri, 14 aprilie 2010, 15:15

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri