Stiri

The Pogues se retrag dupa un Turneu de Craciun prin Marea Britanie

The Pogues se retrag dupa un Turneu de Craciun prin Marea Britanie

The Pogues sunt o legendara trupa britanico irlandeza, care a transpus pe ritmuri punk melodii traditionale irlandeze, ei au fost printre primii care au introdus instrumente ca fluierul, acordeonul, mandolina, in muzica punk/rock.

Dupa o cariera de aproape 30 de ani, the Pogues au decis ca e momentul sa renunte definitiv la muzica dupa incheierea turneului pe care il vor sustine in Marea Britanie in decembrie 2010. De altfel, turneul respectiv a devenit deja o traditie, din 2001, data la care trupa s-a reunit.

The Pogues au luat nastere in 1984 si initial se numeau Pogue Mahone (póg mo thóin in gaelica, adica "Kiss my arse") si au imbinat de la inceput muzica irlandeza cu punk/rock-ul. un rol important in consacrarea lor l-au jucat si personalitatea si vocea lui Shane MacGowan. Dintre hiturile de succes, amintim titluri ca 'Rum, Sodomy and the Lash' sau 'If I Should Fall from Grace With God.'

Trupa a avut mult de suferit din cauza problemelor cu alcoolul ale lui MacGowan. Acesta a fost inlocuit in 1991 de fostul frontman de la The Clash, Joe Strummer, pentru ca mai apoi intre 1996 si 2001 sa se desparta, pentru a reveni intr-o formula traditionala.

Shane MacGowan are in ultima vreme si alte ocupatii, alaturi de sotia sa Victoria Clarke, are propria emisiune de gradinarit la una din televiziunile britanice: 'Victoria and Shane Grow Their Own.'

Iata si datele si locatiile ultimelor concerte The Pogues:

Glasgow O2 Academy, Scotia (Dec. 13)
Newcastle O2 Academy, Anglia (Dec. 14)
Sheffield O2 Academy, Anglia (Dec. 16)
Manchester Apollo, Anglia (Dec. 17)
Birmingham O2 Academy, Anglia (Dec. 18)
London O2 Academy Brixton, Anglia (Dec. 20 si 21)

Bonus, din partea noastra, un videoclip.

 

Sursa: www.spinner.com Autor: Daimon, postat joi, 02 septembrie 2010, 15:16

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri