Stiri

Traficul de date pe Internet va creste de 4 ori pana in 2014

Traficul de date pe Internet va creste de 4 ori pana in 2014

Conform specialistilor Cisco Systems, cunoscutul producator de echipamente de retea, traficul de date online va creste de 4 ori in urmatorii patru ani, in principal datorita accesarii unui numar tot mai mare de fisiere video si a... discutiilor online.

Cisco estimeaza ca traficul va creste la 767 exabiti pana in 2014, evolutie generata in proportie de 90% de continutul video. Estimarea depasete cu 100 de exabiti previziunile facute anul trecut pentru 2013. Specialistii americani au spus ca asa cum crizxa financiara mondiala actuala nu a influentat in nici un fel traficul pe web, este foarte probabil ca acesta sa fie unul din segmentele privilegiate care sa nu aiba de suferit din aceasta cauza.

Pentru a ne putea face o imagine cu privire la ceea ce inseamna acesti 767 de exabiti, va putem spune, ca in ceea ce priveste continutul video, acesta ar necesita nu mai putin de 72 de milioane de ani pentru a putea fi vizionat in intregime.

Un segment care va asigura o buna parte a aceste cresteri o constituie videoconferintele, din ce in ce mai folosite, precum si traficul asigurat prin intermediul retelelor de telefonie mobila. In acest sens cresterea este si mai spectaculoasa, conform acestui studiu, traficul mobil va ajunge in 2014 o valoare de 39 de ori mai mare decat cea din 2009.   

 

Sursa: www.pcmag.com Autor: Daimon, postat joi, 03 iunie 2010, 12:22

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri