Stiri

Transilvanian brunch: gastronomie si cultura la Boarta (jud. Sibiu)

Transilvanian brunch: gastronomie si cultura la Boarta (jud. Sibiu)

Cand ati fost ultima data intr-o livada de meri? Livezile de visini va sunt mai familiare, nu-i asa? Dar cand ati luat masa ultima data intr-o livada de meri? Banuim raspunsul, asa ca nu va mai chinuim cu intrebarile... Ultimul brunch de vacanta si de vara va avea loc in 2010 in livada familiei Opris din satul Boarta (comuna seica Mare, judetul Sibiu, vezi harta), sambata 28 august 2010, incepand de la ora 11:00.

Dupa cum v-ati obisnuit deja, toate specialitatile locale vor fi pe mese. Fructele le veti culege insa singuri, direct din pomi.
 
Cu buzunarele pline de mere, vom face apoi o mini-excursie pana in curtea Bisericii Reformate, unde, incepand cu ora 14:00, Ansamblul Passeggio din Cluj-Napoca va prezenta un program de dansuri din Transilvania renascentista, cu muzica veche si costume de epoca, intitulat Ungaresca (vezi afisul). Cu totii veti fi invitati la dans... daca va tin incheieturile.
 
Sezonul de evenimente 2010 se apropie de final, asa ca nu ratati ultimul cocktail cultural, din 4 septembrie 2010, la Sasaus, si ultimul brunch, din 25 septembrie 2010, la Agnita, despre care vom reveni cu informatii la momentul potrivit. Detalii referitoare la  intregul proiect si la artistii implicati gasiti pe http://brunch.dordeduca.ro/
 
Transilvanian Brunch a aparut la inceputul anului 2008, ca o initiativa a asociatiei GAL Microregiunea Hartibaciu de cunoastere reciproca si colaborare in Valea Hartibaciului, dar si ca un exercitiu de promovare a produselor locale (in special producatori ai BioCoop Sibiu). Totodata, a fost un bun motiv de intalnire multiculturala - "in afara orelor de program" - a celor care activeaza in turism, cultura, dezvoltare rurala si sociala, agricultura ecologica, renovare si restaurare, branse care intr-un fel sau altul se completeaza si se regasesc in numeroase initiative si proiecte actuale.
 
Brunch-urile sunt organizate de regula in ultima sambata a fiecarei luni, intr-un loc deosebit, si se bucura, pe langa oferta culinara, de o tematica speciala. incepand cu sezonul 2010, aceste evenimente s-au imbogatit cu cocktail-uri culturale care pun accent pe specificul local. Acest proiect este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE).
 

Sursa: comunicat de presa Autor: Daimon, postat vineri, 27 august 2010, 15:18

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri