Stiri

TVR ne pregateste un Eurovision "artistic"

TVR ne pregateste un Eurovision "artistic"

Daca la preselectia nationala pentru Eurovision a iesit scandal inainte sa se termine jurizarea, va dati seama cate mai avem de "indurat" pana la ultima suflare a festivalului! E foarte posibil ca TVR sa ne ofere cu generozitate surprize la minut. Asta da performanta! Peste 124 de piese au fost ascultate de un juriu prezidat de Horia Moculescu si de producatorul TVR al Eurovision Ioan Duma.

Daca Moculescu a avut inspiratia sa exclame "Ce prostie, Andrei Tudor se concureaza pe el insusi", Duma a dat o duma la fel de mare cat functia pe care o detine la acest festival, producator general: un compozitor nu poate sa intre cu doua piese in concurs. Aceasta regula, instituita ad-hoc de "boss-ul" festivalului, n-a ajuns si pe la urechile membrilor juriului. Nici Dan Teodorescu, nici Mihai Alexandru, nici Catalin Maruta n-au auzit de o asemenea "regula de aur". Nu-i vina nimanui, dar domnul producator putea sa faca public acest regulament, pentru a evita scandalul care a izbucnit ulterior.

REVIZUIRI.

Compozitorul Andrei Tudor s-a trezit ca cele doua piese ale lui, "All the Time" si "De dragul tau", au fost votate de juriu, trecand astfel preselectia. Minunea a tinut doar cateva ore, pana cand membrii s-au certat la telefon pentru a alege care compozitie a baiatului lui Ionel Tudor sa ramana in etapa nationala. Interesant este faptul ca a iesit invingatoare piesa interpretata de duetul Nico & Mihai Traistariu. Cea incredintata anonimului Lucian Darie a fost taiata de pe lista, desi obtinuse locul trei in clasamentul final, dar revizuit in pozitiile esentiale. Oricum, "el maestro" Horia Moculescu a vrut un duet, cu greutate (vezi Monica Anghel & Marcel Pavel) si s-a ales cu unul aflat sub stigmatul unor cantareti cu renume, Nicoleta Matei si Mihai Traistariu.

LA SIGUR!

Si compozitorul George Popa, care a castigat tot cu doua piese, a avut parte de acelasi tratament ca Andrei Tudor. Desi Delia si Shake s-au prezentat cu doua creatii Popa, a iesit invingatoare cea de-a treia varianta, interpretata de Alexandra Ungureanu. Talentat sa fii, ca noroc n-ai! Bine ca ne-am ales cu POPS, Centru Civic si Mircea Romcescu pe 5 martie, in finala nationala! Chiar daca Loredana s-a lasat cu greu convinsa sa participe la Eurovision, n-are concurenta! Iar Televiziunea Romana nu mai trebuie sa-i mai faca (din banii publici) un videoclip de promovare. Lori il are deja si este pregatita sa atace Kiev-ul! Alte surprize (neplacute) de la preselectie ne-au fost furnizate de Parlament, care a incercat sa intre in concurs cu doua piese, "Altceva" si "Secunda", atat de bune, incat toata lumea se intreba daca nu cumva era mai bine ca Parlament sa se autodizolve. Iar Malina Olinescu a fost descalificata pentru ca a participat cu o piesa care depasea durata stabilita de regulament, si anume trei minute. Neatentia costa!

Asteptam cu nerabdare spectacolul oferit de Televiziunea Romana, care ar strica traditia, daca nu si-ar da si la aceasta editie a Eurovisionului cu stangu-n dreptul!

Vom urmari cu mai mult interes prestatia celor 11 finalisti, care n-au nici o sansa in fata Loredanei sa se califice in semifinala de la Kiev. Vi-i reamintim pe concurenti: Nico&Mihai Traistariu, Luminita Anghel&Sistem, Alexandra Ungureanu, Directia 5, Maria Magdalena Danaila, Centru Civic, June, Mircea Romcescu, POPS, Juke Box, Mandinga.

Sursa: Jurnalul Autor: Anonymous, postat miercuri, 23 februarie 2005, 10:04
Tags: eurovision

Comentarii(11)

DAlin19-06-2005 18:00:43
DAlin
Master Dj`s

Master Dj`s sunt o trupa din Timisoara.Soon they will be on radio and tv with some of theyr songs

macu2219-05-2005 00:06:40
macu22

MASTER DJ`S? astia cine mai is?

D` Alin09-05-2005 00:41:18
D` Alin
Luati in considerare si trupe din Timisoara

Ar fi trebuit sa ne prezentam cu trupa MASTER DJ`S din Timisoara la Eurovision

Madest09-03-2005 00:07:44
Madest

Parerea mea e ca pisesa cantata de Luminita e super tare. Daca mai adaugam shi showl pe care o sa l faca cei de la Sistem atunci doar pozitia geografica ne ar mai putea impiedica sa nu ocupam un loc in primii 5...ca de, vrei nu vrei conteaza si cati vecini ai.

ANTITURMA (Moderatu')08-03-2005 00:08:01
ANTITURMA (Moderatu')
Spiritul de turma!

Daca veti vedea cativa oameni ca arunca cu noroi in cineva, incercati sa ii ajutati..nu are importanta de ce o fac....nu mai judecati deloc, si incepeti prin a adauga in noroi si pietre....astfel...veti fi apreciati de turma....NU? ca doar ar fi vai de voi ...daca cumva turma s-ar intoarce impotriva voastra. E jalnic cand dupa ce 80 % au fredonat melodia LELE acum..o blameaza...fara motiv. Ma enervati .....oameni buni....de turma!

MODERATU'07-03-2005 23:55:45
MODERATU'
Nu sunt de acord!

Melodia lui Loredana e grozava...Si vorbesc serios..In schimb a lui Sistem e extraordinara..desi are o mica portiune ca putea fi umpluta mai bine..Eu spun...ca e bine ca avem o competitie adevarata pentru prima pozitie..iar despre pile nici nu poate fi vorba...ambele melodii iti raman in creier..si sunt 100% fredonabile...in plus nu copiaza pe nimeni....Hai sa aruncam cu noroi in altceva!

alexandra07-03-2005 16:23:16
alexandra
the best

parerea mea e ca cei mai buni sunt luminita anghel% sistem,au o melodie superba care merita sa mearga mai departe.sistem au unstil aparte ce cucereste inimile publicului si luminita o voce superba.daca ei ar merge mai departe sigur romania ar castiga

eu05-03-2005 08:15:53
eu
lonredana nu meita

Loredana degeaba isi da fitze cu mel alia lele,lele ca e de tot rasu ,in plus e si in romana si la eurovision se cer melodii in engleza,mel celor de la sistem cu luminita este cea mai buna mel au show au tot, asa ca loredana sa-si dea seama ca a imbatrinit si nu mjai are loc la eurovision si in al doilea rand nu stiu cum s-ar traduce ``lele `` in engleza iar al treilea rand daca se califina aia cu lele romania o sa fie pe locul 1001 si s-a calificat numai cu ajutorul pilelor. LOrenaa la pe altii mai buni tu esti buna la gatit si la emisunea de tot kkt de pe acasa!!!!!!!!!!!!!!

LIKA26-02-2005 23:59:53
LIKA
Zdob si Zdub

Da cel mai tare la Eurovision va bate toba Babei lui Zdob zi Zdub!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gogu26-02-2005 22:46:01
gogu
mie mi-ar fi rusine

mie mi-ar fi rusine in locul loredanei sa particip! acest 'gest' ma determina sa spun ca are inca nevoie de aprobarea juriului pentru a continua; altfel nu0mi explic de ce o "vedeta" un "star" mai are nevoie sa participe la un concurs pentru neafirmati! astept cu nerabdare cand Robbie Williams va reprezenta Marea Britanie!!!!!!

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri